Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Protahovačka s cirkulárkou

jasne, díky za vysvětlení. Teď už tomu dobře rozumím.

Co se týče stroje, který doporučuješ, zvážím ho. Budu muset promyslet uspořádání šopy. Takový velký stůl nebude lehké někde zapíchnout. Rozšíření šopy bude kdoví kdy.

Momentálně u mě vede pragmatické řešení. A to, že bych koupil protahovačku s hoblovačkou. Pacholata na dlouhé dřevo zvládnu vyrobit. S tyma kolama z auta je to dobré řešení. Mám takový nevyužitý zastřešený koutek, kde neprší, nefouká a už jsem to proměřil a vlezlo by to tam.

Dlouhou dobu pošilhávám po maflu. Podélné řezání dřeva jsem řešil křivočárkou. Je to ale mordovačka, úběr je pomalý a navíc křivý.

Na pravé úhly mám nyní tu lidlovskou kápovací a pokosovou pilu. Výhoda této pily je hlavně u delšího dřeva, neboť nehýbu dřevem, ale pilou. Stolní pilu bych musel mít v pergole. Do šopy by už nevlezla.

Když tak nad tím uvažuju, tak tu litinovou hoblovačku/protahovačku bych mohl v pergole mít. Sloužila by jako odkládací stůl. Dělávám v pergole akce a i když mám stůl vcelku velký, tak když je tam třeba 15lidí, tak mít možnost si odložit pivko někde jinde, než na ten hlavní stůl, se mnohdy hodí(teď tam mám taky ještě takový přírouční stolek, kde se to pivo odkládá. Byla by tam ta hoblovka. Tak to ještě půjdu přeměřit a uvidím...

díky zatím

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny