Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Protahovačka s cirkulárkou

Jo a 3-f na zahradě mám.

Ten Lidl, no... Sice vychvaluju akučku, ta se jim fakt povedla. Ale měl jsem tu jejich největší kápovací a pokosovou pilu s pojezdem. Velice špatný hliníkový odlitek. Ta část, co se otáčí doleva/doprava, není ve vodorovné rovině s okolím toho otočného mechanismu.. Je o něco výše(asi o 5mm), navíc docela znatelně zešikma(nalevo je otáčená plocha výš, než napravo). Vrátil jsem jim ji. Nebylo možné nastavit pravý úhel kotouče vůči dřevu z obou stran. Objednal jsem tedy tu menší pilu. Ta to už sice nemá vyloženě z kopce, ale taky není úplně v rovině otočný díl vůči zbytku plochy. Ale je to tak 1mm. Nicméně ta měla zase přidřené ložiska pojezdu-ložiska krokovaly-nejely plynule. Poslal jsem jim to zpátky, vrátili mi to promazané. Podle vůně WD-40. To jsem tam mohl cyknout sám a nemusel čekat tak měsíc. Krokovalo to furt. Tak jsem jim to vráil a objednal znovu. Potah už je ok.

Další konstrukční zmetek je jejich pásová bruska. Přední napínací válec je níže než ta plocha uprostřed, takže když opracovávám delší dřevo než je ta bruska, tak bruska leží na zadním a předním válci. Nechává to na dřevu rýhy. Reklamoval jsem jim to na 3x. Vzdal jsem to a poslali mi peníze zpátky.

Když se dívám na tu jejich okružní pilu, tak mě hned napadá: "není ten stůl do vrtule?" https://www.lidl.cz/p/parkside-stolni-okruzni-pila-ptks-2000-g5/p100333899
A dá se vůbec na takové pile zarovnat konec dřeva opravdu do pravého úhlu vůči zbytku dřeva? Chybí mi tam něco, co je vůči kotouči opravdu od výroby do pravého úhlu, o co zapřu dřevo a i s tímto dorazem posunu vůči kotouči. A kolmo vůči takovému dorazu bych viděl tu bočnici, co je na obrázku. Bočnici dám od kotouče určitou vzdálenost a dělám pěkně pravé úhly a stejné délky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny