Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Robovysavač Xiaomi S5 MAX se stává kvůli aktualizacím nepoužitelným

Ahoj, koupili jsme před rokem robota Xiaomi S5 MAX a vše bylo ok, byli jsme docela nadšení.
Postupně jsme však udělali tu chybu, že jsme ho pouštěli k aktualizacím SW v domění, že bude ještě chytřejší.
Nejprve snad i ano, ovšem několik posledních aktualizací jej učinilo čím dál senilnějším a v současném stavu jeho "chytrého" SW již nejsem schopen obyčejný panelákový byt naeditovat tak, aby to bylo použitelné. Nadefinuje si místnosti tak, že třeba WC a Koupelna je i s chodbou jedna (když jsem chtěl oddělit jen koupelnu oddělí ji i s WC a ty pak nedokáže rozdělit píše i když mám rozdělovač mezi oběma místnostmi na zvětšené mapě, tedy dost přesně, "failed"). Podobně mi to udělal s obývákem a komorou. Navíc když ho pošlu uklízet tu dvojmístnost Koupelna WC tak udělá koupelnu a pak se snaží na WC dostat skrz stěnu a ne přes chodbu, kde je normálně otevřeno a už se na WC nedostane. Tohle na začátku nebylo, vše fungovalo jak rozdělování místností, tak trefování se do nich. Je to hrůza, už abych ho všude nosil ručně. Zkoušel jsem to vše smazat a udělat znovu, ale problém se opakuje. Lze se nějak vrátit k dřívejší verzi SW? Nebo ten křáp mám reklamovat? Takhle je mi to na nic. Čapek by se v hrobě obracel, kdyby ho viděl jezdit.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je stále v záruce ,ne ?
E250TD 08.01.2022 16:05
E250TD
jo ale úplně je vidím, jak mi tvrdí, že v tom problém není nový
Nerobot 09.01.2022 02:56
Nerobot
Copak vysavač, Nedávno jsem se díval v televizi na zprávy, prý na nějakou vedlejší trať koupili z Ně… nový
Yarda 08.01.2022 16:12
Yarda
Ideální způsob, mít sw v lokomotivě formou předplatného, ne? nový
Jan Fiala 08.01.2022 16:41
Jan Fiala
Možná míň, než kdyby tam byl nový. B 737 MAX. poslední
Prim 09.01.2022 21:50
Prim
Našťastie som doma tieto bolesti s robotickou plackou prekonal, zbavil som sa ho. Nemal ho kto "opeč… nový
Nuda 08.01.2022 19:46
Nuda
Já mám Roombu a plná spokojenost - žádné aktualizace, žádné složité rozkreslování místností, prostě… nový
gilhad 09.01.2022 05:34
gilhad
To rozkreslovani je kvuli yomu, kdyz chces, aby nekam nejezdil - to resily driv bariery (dratky, bra… nový
Jan Fiala 09.01.2022 10:05
Jan Fiala
Nic nepotěší lépe než cizí neštěstí. https://kutilska.poradna.net/questions/3005508-jaky-roboticky-v… nový
Yarda 09.01.2022 11:31
Yarda

Copak vysavač,
Nedávno jsem se díval v televizi na zprávy, prý na nějakou vedlejší trať koupili z Německa starší vlaky, po Novém roce většina přestala fungovat. Prý tam byl starý SW a je nutná aktualizace. Tak zase vzali za vděk těmihle.
[450px-Vlak_v_Ostrav%C4%9B.jpg]
Napadá mne, co by se stalo, kdyby ten německý vlak jel někam přes novoroční půlnoc, jestli by dojel aspoň do nejbližší stanice nebo zastavil někde v polích.
A co by se stalo, kdyby byl starý SW v nějakém dopravním letadle.
:-?:beer:

Našťastie som doma tieto bolesti s robotickou plackou prekonal, zbavil som sa ho. Nemal ho kto "opečovávať", vyčistiť, takmer som sa o neho zabil lebo sa po nociach motal po zemi ak som šiel v sladkom delíriu rozospatia, "somnambulizme" v noci na WC. Čokli si tiež nevedeli zvyknúť, mierne to v nich vrelo, dusivo v sebe povrčávali na vysávač, zrejme ich tiež rušila lozivá, mrška jenom malá.

Najhoršie tu u nás vypadalo, ak sa v mikrovlnke spravili dva sakle pukancov, na konferenčnom stolíku pred sedačkou v hale sa otvorili pistácie, nešúpané arašidy, otvorili sa vo vaničke plnené hořické trubičky, sladké oblátky, tak po odsledovaní správ prípadne filmu v TV sme vstali zo sedačky zasypaní pod nohami, na sedačke, na koberci bordelom, ako v usáckych kinách v rokoch osemdesiatych. Jedine vstať, obuť si gumáky a prebrodiť sa vysokým bordelom z rozsypanej žranice. A to sme v domácnosti iba dvaja členovia + traja čoklíci.

Polovičke som k sviatkom kúpil tyčový xindel na aku, tuším stál cca 190€, pricapený v kuchyni na chladničke z boku na magnet. Nevie si ho vynachváliť ak pečie, kuchtí, melie na robote strúhanku, šúpe cibuľu, čistí zeleninu, krájala chleba, drobila pečivo, furt mala pod nohami pri linke binec zo žranice. Teraz čapne tyčový vysavač, prebehne kuchyňu prípadne aj jedáleň. Ide furt s ťahom na Turbo.

https://www.roboticky-vysavac.sk/xiaomi-roidmi-f8

Tento xindel má sakra ťah, neveril som, na turbo mi skoro dlaň urvalo pricucnutím po priložení na mriežke od motora, navyše, spodná kefa hnaná agregátom predelená silikonovým pásom dokonale vytrepe koberce, vytiahne z nich špinu je velice vhodná aj na rovné kameninové podlahy. Tyčový aku Dyson má spodný valec do špirály, čo nie je vhodné.

Vrelo aku tyčový vysavač odporučím.

Já mám Roombu a plná spokojenost - žádné aktualizace, žádné složité rozkreslování místností, prostě ji kdekoli vypustím a ona vyčistí vše co se dá, poradí si i se současným šoupáním nábytku, otvíráním/zavíráním dveří, procházením okolo ...
https://www.abclinuxu.cz/blog/gilhadoviny/2010/10/roomba-vitejte-ve-sci-fi (plus dlouhá diskuze)
Jo, je mu už nějakých 12 let a furt jezdí a pracuje stejně. Za mě ideál.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru