Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vysavač na hmyz

Koupil jsem si tento vysavač na hmyz a pavouky (lapač hmyzu – vysavač na pavouky nebo jiný hmyz s LED světlem, https://www.hutermann.cz/produkt/lapac-hmyzu-vysavac-na-pavouky-nebo-jiny-hmyz-s-led-svetlem), ale aniž bych ho pořádně vyzkoušel, už od pohledu se mi zdá, že je to výrobek nepoužitelný.

První věc je ta, že do vysavače patří jedna 9V baterie, ale ta v něm nedrží. Když chci vysát něco ze země, tak to v pohodě svítí a saje. Pokud chci vysát něco ze stěny nebo dokonce ze stropu, tak ta baterie se pohne a obvod není sepnutý a vysavač nefunguje. Řešení – otevřít krytku na baterii a baterii přidržovat (tlačit) prstem druhé ruky.

Za druhé když přestanu sát, tak hmyz přece okamžitě uteče. To se tak dělá v každém vysavači, že se do něj vloží sáček, do kterého se má ten prach a další nečistoty ukládat, jen zde na to soudruzi nějak zapomněli. Ještě jsem to v praxi nevyzkoušel, ale logicky – je to jenom trubice, takže když přestanu sát, pavouček okamžitě spadne dolů. Nechápu, proč na vysavač neudělali řešení, jaké má tato dětská pistole na hmyz (Haba Terra Kids pistol na hmyz, https://www.detskahra.cz/haba-terra-kids-pistol-na-hmyz/), která má nádobku, do které hmyz s trochou štěstí spadne. Ta by byla naopak dobrá, kdyby neměla tak malý sací výkon – pro děti je jistě vhodná, pro odklízení hmyzu bohužel zcela nevhodná.

A za třetí jsem si včera večer všiml, že na konci trubice jsou díry, které vedou až k větráku. Což je logické, protože kdyby tam nebyly, tak by vysavač nemohl vysávat. Jenomže těmi dírami samozřejmě veškerý hmyz projde a na vrtuli se pak rozseká, nedejbože aby ho to ještě bočními dírami vyfoukalo někde po pokoji – pokud to tedy nebude vysloveně obří hmyz, aby se do těch direk nevešel.

Řekl bych, že vysavač je vhodným kandidátem na zařazení do této skupiny.

Zajímalo by mě, jaký máte na tento vysavač názor. Je tu někdo, kdo si ho taky koupil? A jak jste s ním spokojení? A jak jste si s těmito problémy poradili, máte na to nějaké jednoduché řešení? Případně máte či znáte nějaký jiný vysavač na hmyz? (Mně se žádný jiný než tyto dva nepodařilo nalézt.) Děkuji za reakce.

Předmět Autor Datum
Jo když koupiš takovej krám, tak se nediv že to nefunguje. Na vysávání hmyzu se mě osvětčil klasický…
jezekhifi 20.12.2021 16:27
jezekhifi
Je fascinujici, jak si nekdo muze koupit takovou kravinu a pak jeste sepisovat elaborat o tom, jak b…
re4zon 20.12.2021 17:08
re4zon
Jednoduché řešení je to honem vrátit. Pro tu 9V baterie nemá ten křáp nacvakávací kontakty, jak je o…
Karel04 20.12.2021 21:53
Karel04
Minule jsem to zkoušel zacvaknout, ale nešlo mi to. Dnes jsem to zkusil znovu, a už se to povedlo. :… poslední
solární elektrárna 22.12.2021 18:24
solární elektrárna
Slušný, poctivý občan by čakal, že vcucnutý hmyz najprv humánne rozseká nejaká ostrým britom nabrúse…
Nuda 21.12.2021 09:07
Nuda
Takových lamp a dalších lapačů a lákadel, lepicích pastí apod., jsem viděl taky spoustu. Ale já jsem…
solární elektrárna 21.12.2021 12:43
solární elektrárna
Humanisto, nejlépe to rozšlápnout a hotovo. Nemá to lozit do mého bytu.
jezekhifi 21.12.2021 16:31
jezekhifi
Začala sezóna kapitalistického, amerického, západného vírusu a tak moja polovička, majiteľka predajn…
Nuda 21.12.2021 17:18
Nuda
scípli pilusy, potravinové mole, šváby, rusi aj v balených surovinách, dokonca sa otrávili O3 hloda…
Karel04 21.12.2021 22:21
Karel04
Přesně to mě napadlo 😂
pařez 22.12.2021 17:47
pařez
Protože je ten výrobek nepoužitelný tak je humánní, to je přece jasné.:-)
nerady 21.12.2021 18:33
nerady

Je fascinujici, jak si nekdo muze koupit takovou kravinu a pak jeste sepisovat elaborat o tom, jak blbe to funguje. Za petikilo mas prenosny rucni vysavac, ktery na rozdil od cinskeho nesmyslu skutecne vysava, a to do nadobky s filtrem.

Slušný, poctivý občan by čakal, že vcucnutý hmyz najprv humánne rozseká nejaká ostrým britom nabrúsená vrtuľka v podobe mixéru, aby na slížiky drobne zahlušený hmyz zostal v zbernej nádobe, sáčku na umývateľnom hepafiltri.

Isté kultúry by si na tejto zmesy bohatej na proteíny usmaženej v horúcom oleji určite pošmákli.
---------------------------------------------
Pod sedlovou strechou mám v skorú jar spustený tento VN xindel s germicidnou lampou.
https://www.datart.sk/foto/800/8/8/5/product_4533588.jpg

Pochytá mušilín aj pavúky, len germicídna žiarivka nevydrží dlho, po 12 mesiacoch nonstop svietenia sa vypáli. (Je možné nahradiť žiarivku náhradnou lampou, nová pätica so závitom E14 LED, studená biela 6500K, prípadne ako bonus mliečny rozptylový kryt LED jemne prestreknúť modro_fialovým acetónovým sprejom RAL 5012.

Takových lamp a dalších lapačů a lákadel, lepicích pastí apod., jsem viděl taky spoustu. Ale já jsem sháněl spíše něco humánního, abych tam ten hmyz vysál a pak jsem ho venku pustil na svobodu. :-)

Začala sezóna kapitalistického, amerického, západného vírusu a tak moja polovička, majiteľka predajni s lahôdkami spojené s výrobou cukrárenských produktov, si na môj podnet zaobstarala generátory ozónu s časovačom s produkciou 60 gramov O3 za hodinu.

Je zaujímavé, že po dôkladnej dezinfekcii, deratizácii renomovanými spol. s homologovaným náčiním, certifikovanými chemikáliami predpísaných hygienou, po spustení viacerých generátorov O3 vo výrobe a nevetraných skladoch na dobu min. štyroch hodín (spolu 300gramov O3 za hodinu), scípli pilusy, potravinové mole, šváby, rusi aj v balených surovinách, dokonca sa otrávili O3 hlodavce a spol. živej hávedi.

Ráno personál po rozpade O3 (doba cca 30 min.) došiel do roboty, ako do vysokohorskej chalupy s ovzduším tesne po letnej búrke. (Som presvedčený, že výrobné nástroje, nože, lodne, dresy, pracovné dosky, pulty, stoly, odsávanie, klimatizácia, šuflíky, skrine, WC boli O3 v tejto koncentrácii načisto prepálené, vydezinfikované.

Tebe na doma bohate stačí tento lacný xindel 48g O3: https://www.allstore.sk/kategoria/generatory-ozonu/optimus-hf118-generator-ozonu-48g/

Zlikviduje veškeré životy, huby, plesne, baktérie, vírusy nielen v murive, aj v podlahe, pod krytinami, ak nebudeš vetrať min. 6 hodín v uzatvorenom priestore počas výroby aktívneho O3.

Mám tento xindel s keramickými platňami VN hnané núteným ventilátorom do okolia otestovaný. (V kabíne vozidiel mojich stavbárskych zadýmencov, fajčiarov (kuřákov) je po ránu vzduch ako na horách, O3 spáli deht, nikotín nielen z čalúnenia, ale aj z tipnutých vajglov v popolníkoch.

Svoju hermeticky uzatvorenú vínnu pivnicu som detto takto vydezinfikoval O3 so stonásobnou koncentráciou O3.

Len to chce riadne vyvetrať, aby O3 nespálil priedušky, sliznice, pľúca ak niekto okamžite vstúpi do takto ošetreného priestoru. Bežne sa rozpadne O3 do 30-minút vo vlhkom, chladnom prostredí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru