Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vysavač na hmyz

Koupil jsem si tento vysavač na hmyz a pavouky (lapač hmyzu – vysavač na pavouky nebo jiný hmyz s LED světlem, https://www.hutermann.cz/produkt/lapac-hmyzu-vysavac-na-pavouky-nebo-jiny-hmyz-s-led-svetlem), ale aniž bych ho pořádně vyzkoušel, už od pohledu se mi zdá, že je to výrobek nepoužitelný.

První věc je ta, že do vysavače patří jedna 9V baterie, ale ta v něm nedrží. Když chci vysát něco ze země, tak to v pohodě svítí a saje. Pokud chci vysát něco ze stěny nebo dokonce ze stropu, tak ta baterie se pohne a obvod není sepnutý a vysavač nefunguje. Řešení – otevřít krytku na baterii a baterii přidržovat (tlačit) prstem druhé ruky.

Za druhé když přestanu sát, tak hmyz přece okamžitě uteče. To se tak dělá v každém vysavači, že se do něj vloží sáček, do kterého se má ten prach a další nečistoty ukládat, jen zde na to soudruzi nějak zapomněli. Ještě jsem to v praxi nevyzkoušel, ale logicky – je to jenom trubice, takže když přestanu sát, pavouček okamžitě spadne dolů. Nechápu, proč na vysavač neudělali řešení, jaké má tato dětská pistole na hmyz (Haba Terra Kids pistol na hmyz, https://www.detskahra.cz/haba-terra-kids-pistol-na-hmyz/), která má nádobku, do které hmyz s trochou štěstí spadne. Ta by byla naopak dobrá, kdyby neměla tak malý sací výkon – pro děti je jistě vhodná, pro odklízení hmyzu bohužel zcela nevhodná.

A za třetí jsem si včera večer všiml, že na konci trubice jsou díry, které vedou až k větráku. Což je logické, protože kdyby tam nebyly, tak by vysavač nemohl vysávat. Jenomže těmi dírami samozřejmě veškerý hmyz projde a na vrtuli se pak rozseká, nedejbože aby ho to ještě bočními dírami vyfoukalo někde po pokoji – pokud to tedy nebude vysloveně obří hmyz, aby se do těch direk nevešel.

Řekl bych, že vysavač je vhodným kandidátem na zařazení do této skupiny.

Zajímalo by mě, jaký máte na tento vysavač názor. Je tu někdo, kdo si ho taky koupil? A jak jste s ním spokojení? A jak jste si s těmito problémy poradili, máte na to nějaké jednoduché řešení? Případně máte či znáte nějaký jiný vysavač na hmyz? (Mně se žádný jiný než tyto dva nepodařilo nalézt.) Děkuji za reakce.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jednoduché řešení je to honem vrátit. Pro tu 9V baterie nemá ten křáp nacvakávací kontakty, jak je o…
Karel04 20.12.2021 21:53
Karel04
Minule jsem to zkoušel zacvaknout, ale nešlo mi to. Dnes jsem to zkusil znovu, a už se to povedlo. :… poslední
solární elektrárna 22.12.2021 18:24
solární elektrárna

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru