Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak co nejefektivněji upravit stavební otvor?

Zdravím, mám dotaz ohledně úpravy otvorů pro dveře. Trošku jsem rekonstruoval nové bydlení a máme po výmalbách. Máme tu dva průchody o jejichž uzavření dveřmi jsme se dohodli až posléze, nicméně otvory jsou větší, než by měly být.
Jde mi o to, že jeden otvor je hned u zdi, bez příčky, tudíž musím nějakým způsobem udělat malinkou příčku o délce cca 7 cm, kterou poté obložím obložkovou zárubní a pověsím dveře.
Panty a tedy váha dveří jsou zrovna na té straně, kterou budu přizdívat.

Otázka zní: Jak přizdít tak úzkou příčku tak, aby to bylo spojeno s co nejmenším množstvím bordelu? Pravděpodobně budu muset ytong omítat, je potřeba dávat perlinku a dávat několik vrstev, nebo stačí to jen na prasáka zaštukovat?
Štuk umím, s tím zkušenost mám, ale správné postupy pro přizdívku neznám, tak se ptám. :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vymlátil bych do boční stěny jakési kapsy, prostě to udělat jako hladovou zeď, aby to nové trošku vá… nový
Rce 12.12.2021 23:54
Rce
Dejte tam ytong na lepidlo na tupo,bez kapes ,po třiceti centimetrech přitáhněte turbošrouby.Pak lep… poslední
Lubomír 13.12.2021 00:11
Lubomír

Vymlátil bych do boční stěny jakési kapsy, prostě to udělat jako hladovou zeď, aby to nové trošku vázalo. Pak to vylít betonem s roxorem uvnitř, nebo vyzdít zbytky cihel a všech možných stavebních zbytků, můžeš tam pro sychr nacpat roxory, kvalitní maltou a dobře ukotvit (taky roxory) do podlahy a do stropu, jinak to spadne při prudším zabouchnutí dveří.

Dejte tam ytong na lepidlo na tupo,bez kapes ,po třiceti centimetrech přitáhněte turbošrouby.Pak lepidlo,perlinku a štuk,musí to takto dostatečně držet.Váha obložky s dveřmi se rozloží na celou minipříčku,která takto bude dobře ukotvena.Pro turbošrouby navrtejte menší otvory než do tvrdých materiálů,lépe se zaříznou a budou více držet.Práce na chvilku bez většího binčusu.:-):-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru