Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak co nejefektivněji upravit stavební otvor?

Zdravím, mám dotaz ohledně úpravy otvorů pro dveře. Trošku jsem rekonstruoval nové bydlení a máme po výmalbách. Máme tu dva průchody o jejichž uzavření dveřmi jsme se dohodli až posléze, nicméně otvory jsou větší, než by měly být.
Jde mi o to, že jeden otvor je hned u zdi, bez příčky, tudíž musím nějakým způsobem udělat malinkou příčku o délce cca 7 cm, kterou poté obložím obložkovou zárubní a pověsím dveře.
Panty a tedy váha dveří jsou zrovna na té straně, kterou budu přizdívat.

Otázka zní: Jak přizdít tak úzkou příčku tak, aby to bylo spojeno s co nejmenším množstvím bordelu? Pravděpodobně budu muset ytong omítat, je potřeba dávat perlinku a dávat několik vrstev, nebo stačí to jen na prasáka zaštukovat?
Štuk umím, s tím zkušenost mám, ale správné postupy pro přizdívku neznám, tak se ptám. :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dejte tam ytong na lepidlo na tupo,bez kapes ,po třiceti centimetrech přitáhněte turbošrouby.Pak lep… poslední
Lubomír 13.12.2021 00:11
Lubomír

Dejte tam ytong na lepidlo na tupo,bez kapes ,po třiceti centimetrech přitáhněte turbošrouby.Pak lepidlo,perlinku a štuk,musí to takto dostatečně držet.Váha obložky s dveřmi se rozloží na celou minipříčku,která takto bude dobře ukotvena.Pro turbošrouby navrtejte menší otvory než do tvrdých materiálů,lépe se zaříznou a budou více držet.Práce na chvilku bez většího binčusu.:-):-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru