Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vymena istica

Když jsem to poprvé dělal, tak prvním šokem bylo, že ta redukce (retrofit) stojí 3x víc než nový trojfázový jistič (byl to nákup za pětikilo z toho jistič stál 170). (Tehdy můj pokus o opravu sporáku skončil tím, že sporák je v pořádku, ale nejde do něj elektrika z jedné fáze, proto netopí dva vařiče.) Nutno říct, že na tu redukci se po vyndání (vynechání) rámečku vešly 4 jističe. Napříště jsem se radši drbal s din lištou, respektive jsem koupil za asi 30 korun 4 modulovou krabičku, do které se zbylé jističe vešly a která šla do té domovní rozvodnice nějak vestavět (ne vcelku, musel jsem ji trochu upravit).
Jo a taky tam byl produkt šetření, kdy byly dva okruhy připojené na 1 jistič (a já proč se pořád nemůžu dopočítat těch maximálně 10 zásuvkových vývodů, jak jsme se to učili ve škole, vycházelo mi jich minimálně 15). Takže jsem to rozhodil na dva jističe, ten druhý šel právě k tomu sporákovému (přišel sice o rámeček, ale bylo to jinak v pohodě).
V delším horizontu bych rád starou rozvodnici vyměnil za novou (s din lištou), ale do toho se mi moc nechce, nechci vrtat do něčeho, co funguje, i když to ošklivě vypadá.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny