Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kempingový vařič - rozdíl mezi vysokotlakým a nízkotlakým?

Děkuji za doporučenou knihu. Téma mě zajímá.

Nicméně, tu bombu už mám(zdědil jsem ji). A moc nevěřím na výpadek proudu, který by byl trvalý. Spíše to bude na pár hodin až dnů. Klidně se to může i opakovat(třeba přes zimu, nebo v parném létě). To nelze vyloučit. Pokud by to bylo neudržitelné, věřím, že společný trh s elektřinou česká vláda utne. Tak jako před 6ti léty by jistě nikoho nenapadlo, že v souvislosti s problémy s masovou nelegální imigraci padne Shengen. I za "pandemie" padl Shengen. Teď už to ale asi nikoho nepřekvapilo.

Bydlím v RD. Novostavbě. Topíme TČ. Ale už v projektu jsme počítali s krbovými kamny. Stačí bez výměníku. Ani ta plotýnka není tak důležitá. KK 4.5kW vytopí dům ve všech místnostech na 30°C i při mraze -16°C. Právě proto je lepší mít PB vařič. Není z něho tolik tepla. Nemá tepelnou setrvačnost. Jde taky o to, že pokud by došlo na takovou nouzi, že by trvale nebyla elektřina v síti, tak by lidi topili v okolí kde čím. Většina domů není zateplená. Takže v zimě topí furt. Smrad z toho venku je šílený. Když si jednou za čas děláme krbokamnovou romantiku, tak vždy máme otevřené ventilačky do průvanu. Jinak bychom měli za chvíli saunu. Jenže to je risk, že bude topit i nějaký soused uhlím, to nám to pak leze do baráku.

Nemám sice Dřívkáč, ale liháč. Taková plechová krabička(velikosti o něco větší než krabička cigaret). Dá se pod ešus kostka pevného lihu(klasické Pepo hodně čoudí, to se moc nehodí) a za chvíli je litr vody ohřatý. Toto jsem využil v létě, když byla plánovaná odstávka proudu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny