Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Foto z IP kamery do cloudu (na vyžádání)

V této oblasti techniky se neorientuju a nic o ní nevím.

Výchozí situace: nemovitost na kraji světa s minimální infrastrukturou. Požadavek je na foto z venkovní kamery, ovšem na vyžádání a s uložením do cloudu.

Co jsem zjišťoval, jsou buď venkovní IP kamery, co se připojí do existující wifi sítě a lze se k nim připojit přes aplikaci z mobilu a dívat se na stream.
Tohle řešení nevyhovuje požadavkům.

Pak jsou venkovní IP kamery s podporou 4G (vloží se SIM karta), připojit se k nim dá přes aplikaci v mobilu a dívat se na stream.
Tohle řešení nevyhovuje požadavkům.

Chtělo by to IP kameru, která je do internetu připojena buď přes wifi nebo má slot na SIM kartu a připojí se přes 4G. Požadavek je, aby kamera nic sama neukládala, nic nikam neposílala, jen na vyžádání. Vyžádání by mohlo mít podobu HTTP GET requestu s tím, že by buď vrátila jednu foto - nebo - ještě lépe uložila foto do cloudu.

Tyto asi podivný požadavky vychází z toho, že rodina by se občas potřebovala podívat na aktuální foto, ovšem každý v jinou dobu a na jiném zařízení (PC, noťas, tablet, mobil) a to i vzdáleně. Stream je vyloučen z důvodu omezených dat.

Existuje takový zařízení nebo kombinace HW, co by to splňovalo?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nepevnou veřejnou IP adresu jsem řešil tak, že na nějakéch stránkách zdarma s PHP (wz.cz a tak) jsem…
gilhad 22.02.2022 15:11
gilhad
Ale já na tohle nemusím řešit pevnou veřejnou IP. ani mi nevadí DHCP v lokální síti. poslední
mik.miky 24.02.2022 17:41
mik.miky

Nepevnou veřejnou IP adresu jsem řešil tak, že na nějakéch stránkách zdarma s PHP (wz.cz a tak) jsem měl situ a na ní kromě jiného taky jednu stránku, na kterou nevedly odnikud odkazy.
Na tu stránku se (více méně) pravidleně hlásily různá zařízení a počítače, s tím, že jako jeden z parametrů stránky (čili za otazníkem) poslaly svoje jméno.
PHP vyhodnotilo parametry a pokud mu nějak seděly, tak v pomocném souboru smazazo všechny záznamy s příslušným jménem a na konec přidalo záznam se jménem, aktuálním datem a IP adresou, ze které to přišlo.
Načež vypsalo kde samo běží a jaký má čas, odkud se hlásí ten, kdo na něj kouká a vypsalo ten soubor.

Takže když jsem na tu stránku kdykoli kouknul, tak jsem viděl, co se kdy naposled přihlásilo a odkud. Načež jsem se mohl na danou adresu zalogoval a mluvit s daným zařízením.
(Protože dočasně přidělená IP adresa přetrvává nějaký čas a při novém zalogování v tom čase ji to zařízení dostane znova, tak se na to zařízení šlo takhle dostat i nějakou dobu po jeho posledním přihlášení. Pokud se reportovalo dost často, tak takhle dostávalo tu samou IP klidně i půl roku ...)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru