Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Foto z IP kamery do cloudu (na vyžádání)

Nepevnou veřejnou IP adresu jsem řešil tak, že na nějakéch stránkách zdarma s PHP (wz.cz a tak) jsem měl situ a na ní kromě jiného taky jednu stránku, na kterou nevedly odnikud odkazy.
Na tu stránku se (více méně) pravidleně hlásily různá zařízení a počítače, s tím, že jako jeden z parametrů stránky (čili za otazníkem) poslaly svoje jméno.
PHP vyhodnotilo parametry a pokud mu nějak seděly, tak v pomocném souboru smazazo všechny záznamy s příslušným jménem a na konec přidalo záznam se jménem, aktuálním datem a IP adresou, ze které to přišlo.
Načež vypsalo kde samo běží a jaký má čas, odkud se hlásí ten, kdo na něj kouká a vypsalo ten soubor.

Takže když jsem na tu stránku kdykoli kouknul, tak jsem viděl, co se kdy naposled přihlásilo a odkud. Načež jsem se mohl na danou adresu zalogoval a mluvit s daným zařízením.
(Protože dočasně přidělená IP adresa přetrvává nějaký čas a při novém zalogování v tom čase ji to zařízení dostane znova, tak se na to zařízení šlo takhle dostat i nějakou dobu po jeho posledním přihlášení. Pokud se reportovalo dost často, tak takhle dostávalo tu samou IP klidně i půl roku ...)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny