Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lepidlo na obklady

Zdravím,
mam dotaz, lze lepidlo na obklady nanaset opakovaně z duvodu srovnani stěny od nerovností, už teď je tam vrstva lepidla v rozmezí 1-3mm, ale stale to neni rovne, a odhadem by tam mohla být vrstva ke 7-8mm, bude to držet?
Stěnu na kterou se budou obklady následně dávat, nebo je lepší použít jadrovou omytku komplet od začátku. Stěna je z ytongu.

Diky

Předmět Autor Datum
"omytka" tvorí základ. Ideálne bude, ak pred samotným lepením obkladov napenetruješ "rozmrdaný" ner… nový
Nuda 12.08.2021 18:58
Nuda
Lepidlo je na lepení a ne na vyrovnávání. 7-8mm je příliš. nový
Kyncl 12.08.2021 18:58
Kyncl
8mm bez problemu, ale aspon ve dvou krocich (vzdy musis mit poradne vytvrdlou predchozi vrstvu) a ne… nový
re4zon 12.08.2021 22:38
re4zon
Dobrý den, mám trošku jiný dotaz ohledně lepidla na obklady (C2T). Zbyl mi celý pytel a teď potřebu… nový
Itale42 14.08.2021 14:48
Itale42
Klidne. poslední
re4zon 14.08.2021 16:39
re4zon

"omytka" tvorí základ.

Ideálne bude, ak pred samotným lepením obkladov napenetruješ "rozmrdaný" nerovný podklad z dôvodu, aby si ho nemusel prácne osekávať.

Penetrátor + adhézny mostík (dva v jednom) si vygúgli. Na ten keep smilling po jeho zaschutí(!) natiahni novú maltu do roviny na ktorú po jej zavadnutí lep finálne obklady.

Podklad vláčnej malty natiahnutej na murive sa sťahuje vzorne hobľovanou laťou, hranou late, do roviny, Teda nie late vyrobenej z oka gašparovej krávy od otrešteného stolára z mokrého dreva. Detto platí o murárovi.

8mm bez problemu, ale aspon ve dvou krocich (vzdy musis mit poradne vytvrdlou predchozi vrstvu) a ne nejobycejnejsi c1t. Vzdy stenu navlhcit, jinak ti to vytahne vodu a lepidlo nevyzraje. Neni to na to urcene, zarucene se dozvis od "zedniku" jaka je to prasarna, ale drzet to bude, kdyz to udelas poradne. A je to drazsi nez jadrovka, ale zas jednodussi prace, mensi bordel.

Dobrý den,

mám trošku jiný dotaz ohledně lepidla na obklady (C2T). Zbyl mi celý pytel a teď potřebuju udělat 1x1m z příčkovek pórobetonu 7cm takovou předsazenou nízkou stěnu. Mohl bych to lepidlo použít pro vyzdění?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru