Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zlomy na zahradní hadici

Obyčejná zahradní hadice na zalévání, průměr 3/4 palce; koupeno před nějakou dobou v eshopu, teď jsem ji rozbalil a má na několika místech zlomy. Prostě je sežvejknutá a tím zabraňuje průtoku vody.

Zkoušel jsem neúspěšně:
1. Hadici prolít horkou vodou a promačkat
2. Nechat dva dny na ostrým slunci

Je nějaká šance ji natrvalo narovnat?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Základem je koupit kvalitní hadici (např. české Valmon), které - když už utrpí nějaké to sežvejknutí…
Moas 21.06.2021 16:27
Moas
Jak je na tom Valmon v porovnání s Gardenou, Hozelockem nebo for_q? A jsou ok i ty nejlevnější hadic… nový
9913454416 28.06.2021 00:18
9913454416
Přímé srovnání nemám a ani jsem nepotřeboval dělat vzhledem k tomu, že ten Valmon byl i s poštovným… nový
Moas 28.06.2021 06:29
Moas
ušetřil a koupil tenkostěnnou hadici...
paul 22.06.2021 07:38
paul
Na obranu musím dodat, že tímto si musí projít asi každý, kdo občas potřebuje nějakou hadici. Já js…
Moas 22.06.2021 13:06
Moas
Hele já nevím jak to chodí nyní. Mám hadice z roku 1988 průsvitné s opletením a slouží mi dodnes. Po… nový
nerady 22.06.2021 22:19
nerady
Tím to není, už před 89 byly různé druhy hadic a dnes je sortiment mnohem širší. A pokud zalévám den… nový
kejki 23.06.2021 13:22
kejki
Omylem jsem uvedl průměr 3/4 palce, ale byla to půlcoulovka, 1/2 palce. Stručný info: zlomy se mi ne… nový
Pavel 18.07.2023 17:08
Pavel
Pokud máš alespoň studenou tlakovou vodu tak natlakovat a dát na sluníčko. A nebo naplnit studenou v… nový
Stefran 18.07.2023 22:17
Stefran
Po pravdě řečeno tak převážná většina zahradních hadic jsou zmetky které mají tendenci dělat zlomy.M… poslední
kap.dabač 19.07.2023 09:46
kap.dabač

Základem je koupit kvalitní hadici (např. české Valmon), které - když už utrpí nějaké to sežvejknutí - stačí rozmotat na sluníčku a ony se napraví samy.
Blátivé hadice kupované stylem "co nejlevnější" budou vyžadovat silnější čerpadlo, které prostě překoná zúžené místo vyšším tlakem.

Přímé srovnání nemám a ani jsem nepotřeboval dělat vzhledem k tomu, že ten Valmon byl i s poštovným nejlevnější. Navíc jsem měl i záchvat patriotismu, takže česká firma vyrábějící v Česku byla jasná volba.

Kupoval jsem obyčejnou, pro zahradu je podstatné, aby byla neprůhledná, jinak se bude zanášet řasama. Totok jsem kupoval: http://www.eicoplus.cz/hadice-pvc-nepruhledna-3-4-19-mm--1121

Na obranu musím dodat, že tímto si musí projít asi každý, kdo občas potřebuje nějakou hadici.

Já jsem taky kdysi potřeboval 25m hadice a v Tescu měli za tři kila, tak jsem ji koupil. Pár let vydržela ale ta práce s ní byla fakt na zabití. Furt se někde cvakala, zásadně se při přesouvání točila tak, aby voda netekla... K vzteku.
Až definitivně zteřela, koupil jsem tu kvalitní českou Valmon a nevěřil jsem vlastním očím, jak fajnově se může i "prachsprostá" zahradní hadice chovat. Jako jo, stála cca dvojnásobek. Na druhou stranu - bylo to jen o 350 Kč víc za 25m 3/4" hadice. Při udávané životnosti dvanáct let je to 30 Kč za rok za mnohem pohodlnější zahradničení. Jedno pivo za rok.

Hele já nevím jak to chodí nyní. Mám hadice z roku 1988 průsvitné s opletením a slouží mi dodnes. Používám je k přečerpávání vody z nádrží pod okapem do nádrží na zahradě. Vždy po přečerpání cca 1 x měsíčně je po přečerpání uklidím a slouží dodnes a budou asi sloužit další léta. Jde o to nenechávat je na slunci a nenechávat v nich vodu.

Tím to není, už před 89 byly různé druhy hadic a dnes je sortiment mnohem širší. A pokud zalévám denně půlku zahrady, tak nebudu hadice uklízet. A od 96, kdy jsem dostal barák, mám dvě hadice a každá se chová jinak. A ta horší byla právě akční a nakonec asi 10 let ležela v originál obalu bez vody. Prostě je měkká, tak se snadno zlomí a zatím všechny natáčecí vozíky a držáky mi přišly fórové a předražené. V 1/2" je situace obzvlášť tristní, dostal jsem žlutou hadici, která byla natolik měkká a mačkací, až byla pro majitelku nepoužitelná. Musím přiznat, že leží u rodičů už několik let a při příštím úklidu jí čeká popelnice.

Omylem jsem uvedl průměr 3/4 palce, ale byla to půlcoulovka, 1/2 palce. Stručný info: zlomy se mi nepodařilo úspěšně vyřešit (není k dispozici horká tlaková voda), ani to zpevnění z vnějšku ne; zlomů je hodně jsou zarputilý.

Hadici jsem definitivně odstavil a přešel na větší průměr, na 3/4 palce; mám nějakou žlutou se zeleným pruhem (neznám výrobce ani typ) a ta už je v pohodě. Sice se zlom taky udělá, ale lehce se to napraví jen prohmatáním.

Po pravdě řečeno tak převážná většina zahradních hadic jsou zmetky které mají tendenci dělat zlomy.Mám ještě hadice z minula tuším že se tenkrát vyráběly v Bratislavě jsou zevnitř opletene a tloušťka stěny dostatečná aby se hadice nezlomila.Také tlakové zatížení je 10 Barů.V podstatě tento typ je nezničitelný.Asi se dají koupit i dnes ale to co nabízí třeba v Obi tak ani náhodou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru