Předmět Autor Datum
Ani sa neroztočí, je to pre nudiacu sa lúzu osprosťujúci humbuk. Viac sa dozvieš pod pojmom na nete…
Nuda 23.04.2021 16:18
Nuda
Stejně jako minule, podle mě slabý magnet. Předpokládám, že baterku máš novou. Jo, ještě mě napadlo,…
JoDiK 23.04.2021 16:20
JoDiK
Main Gááát, veriaci Tomáš, sám konštruktér či tvorca B. motora sa nám ozval. https://en.wikipedia.or…
Nuda 23.04.2021 16:33
Nuda
Ten drôt sa musí veľmi ľahko otáčať. Nesmie teda zvierať magnet v alobale, ale dotýkať sa musí len t…
ok 23.04.2021 18:51
ok
Ten drát vypadá divně. Podle barvy je smaltovaný nebo lakovaný nebo silně zoxidovaný. Zkus čistý měd…
leo 23.04.2021 19:05
leo
Mi to připomíná, jak jsme na průmyslovce vyrobili perpetuum mobile. Spojili jsme Van de Graffův gen…
Rce 24.04.2021 01:09
Rce
Dekuji za odpovedi.Ten medeny drat je jedenkrat lakovany.Jak ho toho laku zbavim?
bobrak 25.04.2021 10:33
bobrak
oškrábáním
jirka44 25.04.2021 10:40
jirka44
Uz se toci...Diky vsem poslední
bobrak 25.04.2021 14:24
bobrak

Ani sa neroztočí, je to pre nudiacu sa lúzu osprosťujúci humbuk.

Viac sa dozvieš pod pojmom na nete: Free energii, voľná energia apod. výmysly nudiacich sa parchantov, youtuberov, hlavne dzig more kajdžes z Indie, Číny, ktorí objavujú americký, kapitaľistiucký, západný, dekadentný svet plnými preihršľami po americkom, digitálnom nete.

Na rotačný pohyb je nutný striedavý menič polarizácie z DC na AC, aby reagovali metalické vodiče skrzeva permanentný magnet.

Dá sa povedať, že všetko bolo v 19/20 storočí ohľadom elektromagnetizmu už objavené, zdokumentované, patentmi prihlásené.

Už len tá americká, západná, kapitaľistická fúzia nás vytrhne z biedy, hľadu, smädu. Lúza šmelinárov komunistov, s.r.o., a.s., bude môcť zase niečo nakúpiť, vykšeftovať, ala cigánski šmelinári zo západu.

Ten drôt sa musí veľmi ľahko otáčať. Nesmie teda zvierať magnet v alobale, ale dotýkať sa musí len tak letmo. Ten alobal musí byť pripojený na mínus pól batérie, obvod musí byť uzavretý, tzn. drôt musí byť v miestach dotyku holý. Pri pokusoch musíš mať okuliare, lebo batéria ide prakticky do skratu a ak je dobre utesnená môže pri dlhšom experimentovaní explodovať. Krútiaci moment je malý, stačí sotva na roztočenie samého seba (aj to nie vždy) a nič iné než pozerať na to s tým neurobíš. Škoda batérie. Viac uvidíš na youtube ako na vlastnoručne urobenom modeli, v prípade tohoto "motora" je to robené bez trikov (na rozdiel od rôznych perpetuum mobile čo tam tiež sú).

Mi to připomíná, jak jsme na průmyslovce vyrobili perpetuum mobile.

Spojili jsme Van de Graffův generátor tak, že náboj se vedl do dvou leydenských lahví (součást demonstračního generátoru), z lahví drát k elektromotoru a ten poháněl generátor. Všichni profesoři se nám smáli, ale ono to běželo už týden. Ředitel školy to zamkl v šerifovně, ono to jelo už měsíc. To už profesorům elektra naskakovaly pupínky. Měřili, něco naměřili, ale nevěřili tomu. A ono to běželo už třetí měsíc a nejevilo snahu se to zastavit. No málem zasedalo celé vědecké koncilium, ale nakonec jsme dostali jen dvojku z chování. Jednoho profesora napadlo, podívat se dovnitř těch leydenských lahví. V každé byla jedna baterie se vzdušnou depolarizací, co se používala v telefonních ústřenách a měla obrovskou výdrž a životnost.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru