Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oprava děr ve zdi s následným vrtáním

Dobrý den.
Obracím se na Vás poměrně s banální otázkou, každopádně raději se zeptám, než abych to „zkazil“ a poté opravoval více chyb.

Jedná se o to, že jsem dneska vrtral díru do zdi na konzolu (trn/držák police), bohužel jsem se o pár mm trefil mimo a je třeba vrtat o pár mm mimo. Ovšem nejprve je logicky třeba zapravit tuto již vyvrtanou díru, jinak by vznikal o to větší díra, pokud bych měl vrtat ihned kousek od původní díry, a hmoždinka (trn/držák) by již ve zdi nedržel. Ještě doplním, že se jedná o klasickou zeď (zdivo a hlouběji jsou cihly), takže vrták používám do zdi (tedy "vidiak").

Myslíte, že by stačilo tuto díru po původním vrtu (průměr 14 mm) "zatmelit" sádrou a nebo doporučujete něco jiného (pevnějšího - třeba rovnou maltu/beton?) Obávám se totiž, že i když to "zatmelím" sádrou, takže sádra je poměrně měkká a drolivá a pokud budu vrtat víceméně ihned vedle, tak se to vrtákem stejně rozdrolí a opět nebude hmoždinka pevně držet, když by se sádra vydrolila - nevím, nemám zkušenost, zda sádra být může či to chce něco pevnějšího?

Co myslíte?

Díky moc...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Buď vyvrtáte velkou díru, pak jí zasádrujete s hmoždinkou, nebo do současné dáte kulatinu a vedle vr… nový
milan.cukrar 18.02.2021 07:00
milan.cukrar
Pokud už nemáš hotovo, tak tu povodní díru zvětši odvtráním dalších děr okolo té původní, směrem k p… poslední
George63 18.02.2021 22:06
George63

Pokud už nemáš hotovo, tak tu povodní díru zvětši odvtráním dalších děr okolo té původní, směrem k předpokládanému místu nové. Provedený otvor navlhči vodou. Pak toto zasádruj řádně až do hloubky a po částečném zatuhnutí sádry si označ přesně místo a vyvrtej přesnou díru pro hmoždinu. Pak ji nechej zatvrdnout víc a osaď hmoždinu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru