Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oprava děr ve zdi s následným vrtáním

Dobrý den.
Obracím se na Vás poměrně s banální otázkou, každopádně raději se zeptám, než abych to „zkazil“ a poté opravoval více chyb.

Jedná se o to, že jsem dneska vrtral díru do zdi na konzolu (trn/držák police), bohužel jsem se o pár mm trefil mimo a je třeba vrtat o pár mm mimo. Ovšem nejprve je logicky třeba zapravit tuto již vyvrtanou díru, jinak by vznikal o to větší díra, pokud bych měl vrtat ihned kousek od původní díry, a hmoždinka (trn/držák) by již ve zdi nedržel. Ještě doplním, že se jedná o klasickou zeď (zdivo a hlouběji jsou cihly), takže vrták používám do zdi (tedy "vidiak").

Myslíte, že by stačilo tuto díru po původním vrtu (průměr 14 mm) "zatmelit" sádrou a nebo doporučujete něco jiného (pevnějšího - třeba rovnou maltu/beton?) Obávám se totiž, že i když to "zatmelím" sádrou, takže sádra je poměrně měkká a drolivá a pokud budu vrtat víceméně ihned vedle, tak se to vrtákem stejně rozdrolí a opět nebude hmoždinka pevně držet, když by se sádra vydrolila - nevím, nemám zkušenost, zda sádra být může či to chce něco pevnějšího?

Co myslíte?

Díky moc...

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny