Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jaký vysavač na popel

Já používám vysavač na popel u krbových kamen, vestavěných do původního krbu, na chatě. Oproti klasickému vysavači je výhoda ve velké nádobě, do které se vejde podstatně větší množství popela a uhlíků, nejen z okolí kamen, ale i z topeniště.
Ovšem horký popel se s ním rovněž vysávat nedá.
Pokud vybírám chladný popel "průběžně", provedu to vynesením popelníku a v kamnech pouze lopatkou do kýble. Pak vysaju kolem kamen.
Pokud dělám "velké" čistění, dokončím pak ještě i vysátím veškerého vnitřního obsahu v kamnech, který nejde vybrat lopatkou.
Současně pak ještě dělám i důkladné vyčistění skla dvířek, speciálním přípravkem na skla krbových kamen.
A u mého nejde o žádné papírové filtry, ale velkoplošný plátěný filtrační vak, který se, při vysypávání obsahu nádrže vysavače do popelnice, normálně venku vyklepe. A vzhledem k jeho velké ploše se i tak rychle neucpává.
A jeho velikost není zase až tak ohromná a tak jej mám uložen pod schůdky do podkroví, které jsou pouze kousek od těch krbovek, takže prakticky ihned po ruce.
Jo, ještě jsem teď zaregistroval, že uvažuješ o nějakém tom menším akumulátorovém. Na drobné vysávání kolem kamen dobrý, pro vysávání popela přímo z kamen asi ne. A hlavně, jedině s "baterkami" LiIon (ale s NiCD a NiMh se už snad dnes nic nedělá, i když robotické dokonce ještě ano). A pro tento účel, i když jsou poněkud dražší, je možné použít třeba i ty "bateriáky" 2v1, které může manželka využívat i na běžné vysávání.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny