Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jestli máš obavy, že se nějakým kouskem plastu z měřidla hladiny otrávíš, tak neotrávíš.Kdyby to ško…
Karel04 23.11.2020 23:38
Karel04
V obchodech (i s potravinami) je spousta jedovatých věcí, které nikdo nezakázal, takže tenhle argume…
Varník 24.11.2020 00:01
Varník
Tak to raději nevěř ani té pitné vodě.Protože prochází dlouhým plastovým potrubím a někdy dokonce pl… nový
Karel04 24.11.2020 08:52
Karel04
Pitné vodě samozřejmě moc nevěřím, resp. jak kde. Mám na to jednoduchý detektor. Buď mi po ní je dob… nový
Varník 25.11.2020 06:42
Varník
Já vím, že mi ta horká voda z plastové konvice nedělá dobře. To bych vážně rád viděl, jak by dopadl… nový
host 25.11.2020 08:25
host
Řešení existuje, pořiď si toto: https://www.p-lab.cz/hnizdo-topne-hm-stuart?search=topn%C3%A9%20hn%C…
umfa 24.11.2020 01:37
umfa
presne, dokonca zo závadového skla sa môže dosať viac ťažkých kovov do vody, ako z kvalitného "plast…
Nuda 24.11.2020 05:58
Nuda
o zavádovém sklu toho moc nevím, ale vím, že jsou nějaké certifikace a jedna, kterou mám vyhlédnutou… nový
Varník 25.11.2020 06:56
Varník
Pokud by ti vadil nepatrný kontakt s kouskem plastu na víčku, tak by to asi už byla úchylka. :-D htt… nový
Zerozero 24.11.2020 09:56
Zerozero
Nevím co je to přesně za materiál, bohužel v popisku nic není - ale ano, tam mi nevadí nepatrný kont… nový
Varník 25.11.2020 06:53
Varník
Ještě zbývá porcelán - bez vodoznaku? nový
kejki 25.11.2020 10:26
kejki
Zajímavý tip, díky. Bejvalka jednu ne tak velkou měla, ale nevypadala příliš kvalitně a byla taky do… nový
Varník 25.11.2020 11:05
Varník
jednu ne tak velkou měla, ale nevypadala příliš kvalitně a byla taky dost těžká Asi proto je to bej… nový
rokator 26.11.2020 10:59
rokator
tento typ prodávaný pod různými názvy doslova vřele nedoporučuju. v místě pantu zúženého víka je pár… nový
lední brtník 28.11.2020 11:36
lední brtník
Ponorný vařič nový
pařez 27.11.2020 07:52
pařez
Taky díky za nápad, ale to mi neprojde. ;-) nový
Varník 27.11.2020 18:09
Varník
Vím, že dotaz zní na varnou konvici. Přesto nabízím jiné řešení. Indukční jednoplotýnka a antikorový… nový
HamHam 27.11.2020 17:34
HamHam
Dík moc za tip. Já to podobně provozuju, jen mám plyn, jenže mladá tomu chce dodat štábní kulturu. :… nový
Varník 27.11.2020 18:08
Varník
Pokud je Tvá XX tak "cimprlich" tak doporučuji spíše skleněnou v kombinaci s nerezem. Výběr možný tř… nový
George63 27.11.2020 21:58
George63
Taky hledám něco podobného, protože jsem si zrovna koupil skleněnou rychlovarnou konvici, která ale… nový
Ostrich 10.09.2021 12:59
Ostrich
No on určitě ten nikl a podobné šmakulády, které se do vody budou dostávat z toho "celonerezového" S… nový
Kurt 10.09.2021 13:41
Kurt
Zadejte do Google "varná konvice skleněná". Najdete třeba toto: 3676-varna-konvice-gorenje-k-17-g-sk… nový
HamHam 10.09.2021 15:28
HamHam
pane nezlobte se, ale nemůžete tu reklamovat své pojmy a dojmy z konvice, kterou si dobrovolně koupí… nový
lední brtník 10.09.2021 23:02
lední brtník
Já nevím, ale rychlovarná konvice za 800Kč není zase tak málo. Existuje spousta konvic za 399Kč a po… nový
jezekhifi 12.09.2021 04:32
jezekhifi
Tu jsem měl z Tesca a fungovala. Dokonce měla klasickou spirálu, tak nedělala takový kravál jako s p… nový
kejki 14.09.2021 11:02
kejki
Což mi připomíná Postevníka od Bedřicha Nikodéma (Slavnosti sněženek pro ty, kteří nevědí) :-):-):-) poslední
czcharlie 15.09.2021 09:59
czcharlie

Jestli máš obavy, že se nějakým kouskem plastu z měřidla hladiny otrávíš, tak neotrávíš.Kdyby to škodilo, už by to někde na světě zakázali.Solidní značky si ty limity hlídají, u levné konvice noname z Aliexpressu apod. bych tomu moc nevěřil.Někdo zase nevěří nerezu, že je tam škodlivý chrom.
Můžeš si prostudovat nějaké druhy a recenze u nich.

V obchodech (i s potravinami) je spousta jedovatých věcí, které nikdo nezakázal, takže tenhle argument neberu. Ano mám takové obavy, trochu lepší situace asi bude u siliconu, ale i tomu materiálu preventivně nevěřím. Sklo by bylo ideál.

Jinak bych uvítal i funkci cílové teploty. Protože rád piju zelený čaj na 70 stupňů.

Tak to raději nevěř ani té pitné vodě.Protože prochází dlouhým plastovým potrubím a někdy dokonce plastovou kartuší ve vodovodní baterii.A kupovanou vodu v PET lahvích taky ještě nikdo nezakázal, ale můžeš jí věřit?Nejlepší bude si pro vodu chodit do lesní studánky se dřevěným džberem, ten je přírodní.A co elektřina spotřebovaná v té konvici, není ta z Temelína trochu radioaktivní?

Pitné vodě samozřejmě moc nevěřím, resp. jak kde. Mám na to jednoduchý detektor. Buď mi po ní je dobře nebo není. Každopádně by neměla (doufám) procházet plastem při teplotě varu. Docela zásadní rozdíl. Ani petky by se správně neměli skladovat např. u topení nebo na slunci. Žiju v Praze a tady mi pitná voda (ani vzduch) moc dobře nedělá, ale na různých místech v Praze je to různé, takže mimo různé zdroje to může být i tou "kvalitou cesty" (potrubím). Z kupovaných když mám tu možnost preferuji vodu ze skla, ta je nejlepší. A pokud jsem u nás v horách, tak samozřejmě i tu ze studánky a věř že jich znám na svých cyklotrasách celou řadu, kde teče výborná. Jako pražskou nouzovku pak pet pramenitou. Pořád je mi po ní líp než po té z kouhoutku, po které jsem často zahleněný a moc mi nepomůže ani v případě, když mě bolí hlava - narozdíl od např. toho rajce (a pár dalších). Vím z testů, že každá i ta balená má v sobě něco a že u nás narozdíl od některých severských zemí se používá navíc nekvalitní plast, který se také do vody uvolňuje. Jde o míru. Já vím, že mi ta horká voda z plastové konvice nedělá dobře. Mysli si o tom co chceš, ale právě proto, že už těch jedů je všude kolem plno, tak se snažím si nezvyšovat další expozice. Kdyby to nemělo dopad na to, jak se cítím, tak to asi neřeším, tak se ze mě prosím nesnaž dělat blbce. Tak jsi jinak citlivý a máš to jinak, tak nemusíš posměšně reagovat na někoho, kdo je citlivější. Mimochodem jsem už několikrát označil jako závadné potraviny, které pak brzo měly kauzu a stahovaly se z trhu. A to předtím než to prošlo zpravodajstvím. A taky když jsem říkal okolí, že s nimi něco je v nepořádku, tak si všichni dál pochutnávali.

presne, dokonca zo závadového skla sa môže dosať viac ťažkých kovov do vody, ako z kvalitného "plastu". (Plast je slang.)

Tiež záleží od kvality antikoro s ohrevnou špirálou v el. kanvici, lebo tá sa musí sporadicky čistiť (ideálne 10% Octom), aby antikoro časom nenarušili kyseliny. Sklo po takomto čistení časom zbelie, zmútnie, stane sa nepriehľadným aj ak je vyrobené z varneho skla.

PVC (teflonom, silónom apod. matrošom) kyseliny, dlhodobé lúhovanie prevarenou odstávkou vodou nevadia na rozdiel od sklených nádob.

o zavádovém sklu toho moc nevím, ale vím, že jsou nějaké certifikace a jedna, kterou mám vyhlédnutou, má právě nějaké speciál čisté sklo, tak doufám, že to bude ok, každopádně ještě nikdy jsem necítil nějaký problém z horké vody ze skla nebo uvařené v hrnci

Nevím co je to přesně za materiál, bohužel v popisku nic není - ale ano, tam mi nevadí nepatrný kontakt, on totiž není nepatrný, ta pára tam samořejmě vylétne nahoru a pak asi co dělá. Občas nouzově jsem ji použil, dostal jsem ji totiž jako dárek a dal ji do práce, kde byla nějaká celoplastová troska. Nechal jsem ji tam, už tam nedělám. Doma ji nechci, ale nevypadala jinak zle. Až na tu moji výhradu s víkem to byl myslím kvalitní a pěkný výrobek a čaj mi chutnal, nebyla to tudíž nějaká pohroma narozdíl od té plastové před ní.

Taky hledám něco podobného, protože jsem si zrovna koupil skleněnou rychlovarnou konvici, která ale má plastové víko a i po desátém vaření je čaj z takhle uvařené vody hnusně cítit plastem - tak jako to víko.
Zatím jsem našel jen tohle: https://www.tsbohemia.cz/sencor-swk-1780_d132796.html?utm_source=google&utm_medium=srovnavac

Jenže bych radši skleněnou, aby bylo vidět, kolik tam toho je. A ty mají snad všechny uvnitř plastové součástky.
Samozřejmě že plasty jsou různé, předtím jsem měl snad pět let skleněnou Rosenstein, ze které žádné plastové pachutě nešly. Jenže ta samá už na trhu bohužel není.
Nechápu, proč je tak těžké udělat soupravu, kde dole je vařič, na něm skleněná jednoduchá konvice s bezplastovou poklicí, ve které (nebo někde jinde) je snímač teploty s bezdrátovým napojením, který zajistí při varu vypnutí toho vařiče dole? To je tam nějaký vážný konstrukční problém? Nebo je to jen problém marketingu – proč vyvíjet nový produkt, když se staré dobře prodávají? Anebo problém kartelů – na ustálený trh nikdo nevstupuje?

Je zvláštní, že trh není takhle logický, že se mnohem víc podobá evoluci s jejími konstrukčními omezeními, než racionální konstrukci toho, co je nejlepší pro danou funkci.
(Kdo sem píše, že plasty jsou testované a certifikované...no to jo, ale to asi neslyšel nic o hormonálních disruptorech, které tam stejně jsou, nejde jen o BPA, ale i o jeho náhrady, v podstatě neexistuje plast, ze kterého by nic neunikalo - ostatně v plastových zkumavkách nebo Petriho miskách se taky pokusy nedělají, jen ve skleněných)

pane nezlobte se, ale nemůžete tu reklamovat své pojmy a dojmy z konvice, kterou si dobrovolně koupíte pod značkou sencor.

je vaše nezadatelné právo koupit si totální prasečí trus, v tom vám nikdo nesmí bránit. takže si kupujete shity značky sencor, jste hepy a běda kdyby vám někdo vytknul, jaký jste geniální obchodník.
tak v čem je problém? chtěl jste nejlevnější hovno a to máte, co vám teda vadí?

Tu jsem měl z Tesca a fungovala. Dokonce měla klasickou spirálu, tak nedělala takový kravál jako s plochým dnem. Umřela někdy po druhých narozeninách, jak je zvykem.

U Sencoru, což je značka koupená tuzemským dovozcem a lepená na kdeco, je cena nepodstatná, většinou jsou to krámy z výroby. Třeba automatický kávovar, který má nefunkční ventilek pro průchod vody z nádržky. Ale byl levný...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru