Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Varná konvice, celá uvnitř z nerezu včetně víka, žádné měřidlo atd.

Taky hledám něco podobného, protože jsem si zrovna koupil skleněnou rychlovarnou konvici, která ale má plastové víko a i po desátém vaření je čaj z takhle uvařené vody hnusně cítit plastem - tak jako to víko.
Zatím jsem našel jen tohle: https://www.tsbohemia.cz/sencor-swk-1780_d132796.html?utm_source=google&utm_medium=srovnavac

Jenže bych radši skleněnou, aby bylo vidět, kolik tam toho je. A ty mají snad všechny uvnitř plastové součástky.
Samozřejmě že plasty jsou různé, předtím jsem měl snad pět let skleněnou Rosenstein, ze které žádné plastové pachutě nešly. Jenže ta samá už na trhu bohužel není.
Nechápu, proč je tak těžké udělat soupravu, kde dole je vařič, na něm skleněná jednoduchá konvice s bezplastovou poklicí, ve které (nebo někde jinde) je snímač teploty s bezdrátovým napojením, který zajistí při varu vypnutí toho vařiče dole? To je tam nějaký vážný konstrukční problém? Nebo je to jen problém marketingu – proč vyvíjet nový produkt, když se staré dobře prodávají? Anebo problém kartelů – na ustálený trh nikdo nevstupuje?

Je zvláštní, že trh není takhle logický, že se mnohem víc podobá evoluci s jejími konstrukčními omezeními, než racionální konstrukci toho, co je nejlepší pro danou funkci.
(Kdo sem píše, že plasty jsou testované a certifikované...no to jo, ale to asi neslyšel nic o hormonálních disruptorech, které tam stejně jsou, nejde jen o BPA, ale i o jeho náhrady, v podstatě neexistuje plast, ze kterého by nic neunikalo - ostatně v plastových zkumavkách nebo Petriho miskách se taky pokusy nedělají, jen ve skleněných)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny