Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak udržovat trakční baterie

Dobrý den!
Nutně potřebuji mít zálohu pro případ výpadku elektřiny zálohu alespoň na 2 hod. Doteď jsem to řešil elektrocentrálou, ta ale asi umřela, tak uvažuji o měniči. Já jsem to potřeboval za těch 20 let asi 5x, ale přesto, kdyby mi zatopilo kondenzační kotel pouze jednou, tak je škoda 30000kč + vodárna atd. Takže si nestěžuji. Problém je asi v tom, jak se něco nepoužívá často, tak to degraduje. Teď jsem uvažoval, že si koupím měnič https://www.hadex.cz/g646-zalozni-zdroj---1500-va1000-w-12v230v-ups-voltpolska-cista-sinus/, k tomu nějakou trakční baterii, třeba https://www.hadex.cz/r937-pb-akumulator-mgb-vrla-agm-12v55ah-polotrakcni/. Myslím si že by mi to mohlo stačit a pokud né, nacouvám k okýnku auto a budu brát proud z nastartovaného auta.
Tady je můj dotaz:
Pokud by byla ta baterie stále připojena k měniči, ten má klidový odběr 1Ah a třeba jednou za rok bych ji použil a vyčerpal až do bezpečné velikosti (měnič si to hlídá), jaký vliv to bude mít životnost na tu baterii. Pokud jsem to dobře pochopil, ten měnič (UPS) ji bude stále udržovat v nabitém stavu. Někde totiž píšou, že by se občas i olověná baterie AGM měla alespoň jednou za měsíc vybít na 50% a zase nabít. To by ani nebyl problém, protože pokud UPS bere 1Ah jen pro svůj provoz a já ji nechám vypnutou, jednou za měsíc mi určitě spadne na těch 50%, pak bych připojil napájení 220V, dobil a jeden cykl bych měl za sebou. To je ale zase komplikace, protože třeba zrovna ji budu potřebovat a baterie bude na 50%, tak mi to moc dlouho nevydrží. Pak je možnost po nabití ji odpojit od sítě 220V i od baterie a odběr nebude žáden, půjde jen o samovybíjení, ale zase baterie nebude mít žádné cykly.
Co by jste mi poradili? Vadila by moc ta druhá varianta, že baterii odpojím od měniče a vlastně ji budu jen skladovat a v případě potřeby zapojím k měniči a použiju!

Děkuji za rady, nebo nějaké odkazy na hodnověrné stránky!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Trakčná Pb baterka prežije maximálne 25 rokov pri jej dokonalej údržbe. Musí byť v tme, chlade, situ…
Nuda 09.11.2020 22:03
Nuda
Asi ten měnič pustím k vodě. Jak to čtu, asi by byl velký problém s tím, mít k dispozici kdykoli dos…
lupkovic 10.11.2020 14:04
lupkovic
Kdysi jsem měl na chatě místo elektrocentrály motor z favorita. Byl to ještě karbec, ten jsem uměl p… poslední
jatobyl 11.11.2020 00:33
jatobyl

Trakčná Pb baterka prežije maximálne 25 rokov pri jej dokonalej údržbe. Musí byť v tme, chlade, situovaná do 18°C pri stabilnej teplote (na podlahe v pivnici).

Ako dosiahnuť výdrž Pb stovky rokov?:

Je nutné zakúpiť inteligentnú nabíjačku pracujúc v siedmych kokoch s tzv. Desulfátorom, pulzným nabíjaním VF.

Takýto xindel môže byť nonstop pripojený k baterke na sieti 230V / 50Hz, lebo obvody pracujú s kontrolou limitov, max. dobíjacieho napätia článkov (zrejme sa jedná o 12V baterku) od poklesu pod spodnú hranicu 12,5V do max.16,5V s vyrovnaným, nelineárnym udržovacím prúdom, aby sa "nevaria", neodparovala kyselina (elektrolyt) silným nabíjacím prúdom a zároveň neprebíjali, nedeformovali dosky vysokým napätím nepresahujúc strop 16.5V pri dobitých článkoch na 100% kapacity merané na kontaktoch pod pripojenou nabíjačkou. Baterky väčšinou skapú po odparení elektrolytu aj ak sú na 100% udržiavané, nabité. Dnes sú zámerne články Pb aku zadeklované, neprístupné, pritom sa na kaskádch štuplov vybavených nano mriežkou aj tak postupne odparujú (H2O).

Na trhu sú desiatky týchto desulfatizačných nabíjačiek makajúc v niekoľkých krokoch, len si správne vybrať a necpať lúzerom, generálnym dovozcom, parazitickým, neičnerobiacim šmelinárom, eštébákom z hnoja spol. s.r.o., a.s., do ich chrápov svoje šušne.

Nabíjačka akumulátorov CARCLEVER 35939 12V/24V 6A
https://www.esat.sk/nabijecka-autobaterii-12v-24v-6a

https://www.zvaracka.eu/nabijacka-autobaterii-ctek-mxs-5-0-test-charge-3v1

Grafy postupných krokov nabíjacích prúdov, napätia, frekvencie desulfatizačného procesu až po inteligentného odpojenia nabíjačky si nájdi na nete.

Asi ten měnič pustím k vodě. Jak to čtu, asi by byl velký problém s tím, mít k dispozici kdykoli dostatek energie a vrátím se zpět k elektrocentrále. Tam mi stačí 5l kanystr benzínu. Co říkate na toto https://www.datart.cz/elektrocentrala-gude-isg-1200-eco.html . Tu, která mi teď odešla mám problémy dát někde opravit (je to nějaká značka Berlan), tak než někoho seženu, koupim si novou a pokud se mi ji někdy podaří opravit, budu mít náhradní.

Kdysi jsem měl na chatě místo elektrocentrály motor z favorita. Byl to ještě karbec, ten jsem uměl poštelovat na nižší volnoběh, myslím že to žralo kolem 0.5 litru za hodinu. Na 12V napájel 4 žárovky, ledničku a rádio co chytalo jenom východní polsko. Chata byla malá, takže mi ji v zimě stačil vyhřát, přes léto mi vyhříval jezírko na koupání.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru