Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak udržovat trakční baterie

Trakčná Pb baterka prežije maximálne 25 rokov pri jej dokonalej údržbe. Musí byť v tme, chlade, situovaná do 18°C pri stabilnej teplote (na podlahe v pivnici).

Ako dosiahnuť výdrž Pb stovky rokov?:

Je nutné zakúpiť inteligentnú nabíjačku pracujúc v siedmych kokoch s tzv. Desulfátorom, pulzným nabíjaním VF.

Takýto xindel môže byť nonstop pripojený k baterke na sieti 230V / 50Hz, lebo obvody pracujú s kontrolou limitov, max. dobíjacieho napätia článkov (zrejme sa jedná o 12V baterku) od poklesu pod spodnú hranicu 12,5V do max.16,5V s vyrovnaným, nelineárnym udržovacím prúdom, aby sa "nevaria", neodparovala kyselina (elektrolyt) silným nabíjacím prúdom a zároveň neprebíjali, nedeformovali dosky vysokým napätím nepresahujúc strop 16.5V pri dobitých článkoch na 100% kapacity merané na kontaktoch pod pripojenou nabíjačkou. Baterky väčšinou skapú po odparení elektrolytu aj ak sú na 100% udržiavané, nabité. Dnes sú zámerne články Pb aku zadeklované, neprístupné, pritom sa na kaskádch štuplov vybavených nano mriežkou aj tak postupne odparujú (H2O).

Na trhu sú desiatky týchto desulfatizačných nabíjačiek makajúc v niekoľkých krokoch, len si správne vybrať a necpať lúzerom, generálnym dovozcom, parazitickým, neičnerobiacim šmelinárom, eštébákom z hnoja spol. s.r.o., a.s., do ich chrápov svoje šušne.

Nabíjačka akumulátorov CARCLEVER 35939 12V/24V 6A
https://www.esat.sk/nabijecka-autobaterii-12v-24v-6a

https://www.zvaracka.eu/nabijacka-autobaterii-ctek-mxs-5-0-test-charge-3v1

Grafy postupných krokov nabíjacích prúdov, napätia, frekvencie desulfatizačného procesu až po inteligentného odpojenia nabíjačky si nájdi na nete.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny