Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dotaz jsem myslel vážně, jestli existuje nějaká norma a nebo předpis. Vaše vtipné odpovědi chápu, al…
kolemjsoucí 13.10.2020 14:38
kolemjsoucí
Nemají tě rádi. Co jsi jim udělal? nový
Kyncl 13.10.2020 14:59
Kyncl
Já nic. nový
kolemjsoucí 13.10.2020 15:05
kolemjsoucí
Tak mají někde nějakého šéfa... nový
Kyncl 13.10.2020 15:18
Kyncl
Ti se jich zastali. Mají asi čidla v rukou, že teploměry nebudou kupovat. Proto pátrám, jestli neexi… nový
kolemjsoucí 13.10.2020 15:40
kolemjsoucí
Počkej, takže oni rukou jen zkouší, jestli není popel horký a tobě to připadá, že tě buzerujou? Nebo… nový
Moas 13.10.2020 21:00
Moas
Pokud popel v popelnici hřeje (víc jak 37 stupňů) tak ti to nevezmou. Nikdo totiž neví zda tam někde… nový
nerady 13.10.2020 22:56
nerady
Teplotu popela určitě neměří, ale když vidí, že se z popelnice čoudí, tak ji nevezmou. Jo klasické K… poslední
ml1 14.10.2020 11:54
ml1

Dotaz jsem myslel vážně, jestli existuje nějaká norma a nebo předpis. Vaše vtipné odpovědi chápu, ale jedná se o spor, když se v plechové popelnici v popelu vydrží ruka neomezeně dlouho/cca jednu minutu/,odhadem asi 10 stupňů. Zhruba venkovní teplota. Tvrdili mi, že teploměr nemají, že mají teploměry v paži.

Ti se jich zastali. Mají asi čidla v rukou, že teploměry nebudou kupovat. Proto pátrám, jestli neexistuje nějaký předpis a nebo norma. Z principu a logiky věci si myslím, že by mělo něco existovat, aby nedocházelo ke sporům. Např. kdyby hranice byla třeba 30°C a oni naměřili 31°C, tak nic neřeknu.

Pokud popel v popelnici hřeje (víc jak 37 stupňů) tak ti to nevezmou. Nikdo totiž neví zda tam někde není žhavé ložisko a nechytne jim KUKA vůz. Pokud ti to vadí, tak si pořiď víc kbelíků na popel a do popelnice dávej jen studený popel. Uvědom si že pokud to chytne tak se to nedá bez vysypání hasit a škody lezou do statisíců. Nejlépe je to pak vysypat a hasit před domem kde byl žhavý popel naložen a to by si asi nechtěl.

Teplotu popela určitě neměří, ale když vidí, že se z popelnice čoudí, tak ji nevezmou. Jo klasické KUKAvozy, to byly pojízdné spalovny, těm požár tolik nevadil, ale těm novějším už jo a to nemluvím o dnešní sofistikované technice.
Já naštěstí jezdil v létě (letní brigáda), takže opravdu popelových popelnic bylo na prsty jedné ruky (měli jsme na trase dvě kotelny a ty se samozřejmě chovaly spořádaně, za to dost výživných s trávou, cihlama, kamením, jablky...), ale vyprávěli spolupracovníci různé zážitky, jak hasili auto. A taky o lidech, kteří to zalévali vodou, takže z toho byl ledový válec, ktewrý kromě toho, že byl těžký, ani nešel vyklopit. V zimě bych to fakt dělat nechtěl.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru