Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vstup spalinového vzduchu přes plastové okno - jak nejlépe?

Zdravím, do malé místnosti v bytě kde by měl být instalován plynový kotel s výstupem spalin do komína musím kvůli schválení provozu dostat spalinový vzduch. V místnosti je malé plastové okno. Vymyslel jsem, že bych sklo v křídle okna vyměnil za plastovou výplň do které bych zabudoval větrací mřížku. Případně bych zkombinoval a dal do spodní části křídla plastovou výplň, do zbytku bych dal zkrácené dvojsklo. Buď bych do spoje nacpal nějaký silikon, případně nalepil silikonové těsnění, nebo něco podobného. Výrobce okna mi řekl, že to nebude kvůli roztažnosti skla a výplně fungovat. Navrhl mi systém dodatečného větrání https://regelair.cz/ , moc jsem ten systém zatím nepochopil. Vybourání větracího otvoru do zdi bytu nepřichází v úvahu, musím využít to okno. Co byste radili jako nejlepší? Proč by nefungoval ten spoj, když by tam bylo nalepeno několik milimetrů silikonového těsnění a roztažnost materiálu by mohla fungovat?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ty uvádzaš, že: "V místnosti je malé plastové okno." Výrobca okna v odkaze píše: "Spalovací vzduch s…
ok 05.10.2020 03:59
ok
Firma nabízející systém Regelair na dotazy nijak nereaguje, stejně tím systémem nejsem jistý. Dát mí… nový
Vadný flash disk 11.10.2020 23:34
Vadný flash disk
A to okno nemůže být prostě otevřené.
kejki 05.10.2020 18:16
kejki
Úprava pro vstup vzduchu musí být "napevno", neovlivnitelná člověkem. poslední
Vadný flash disk 11.10.2020 23:36
Vadný flash disk
Nasávanie určené horákom plynu by malo mať rozmer otvoru 30x30cm bez možnosti manuálneho uzatvorenia…
Nuda 06.10.2020 09:21
Nuda
Velikost privodu vzduch se odvodi podle kotle,zadna pevna velikost neexistuje! nový
Oldoo 10.10.2020 22:08
Oldoo

Ty uvádzaš, že: "V místnosti je malé plastové okno."
Výrobca okna v odkaze píše: "Spalovací vzduch se přivádí z více oken v rámci celého bytu."
Myslíš si, že takéto skryté vetranie na jednom malom okne, ktoré sa dokonca bez tvojho vedomia automaticky uzatvorí pri silnejšom vetre, bude postačovať na prívod spalinového vzduchu? Si si istý, že klapka sa neuzatvorí už len prúdom spalinového vzduchu (ťahom komína)? Myslíš, že to obhájiš pred revíznym technikom? Ten bude chcieť vidieť riadnu vetraciu mriežku.
Citujem: "Výrobce okna mi řekl, že to nebude kvůli roztažnosti skla a výplně fungovat." To je čo za nezmysel? Tak, ako si to chcel urobiť to je určite dobre. Ak to okno ešte nemáš vyrobené, tak si tam daj urobiť priečku z okenného profilu ktorá oddelí časť kde je sklo od časti s vetraním - bude na to príjemnejší pohľad. Ak už okno máš hotové, tak vlož medzi sklenú a plastovú časť profil "I" vhodného rozmeru a z jednej aj z druhej strany nalep bežné dverové tesnenie.

Firma nabízející systém Regelair na dotazy nijak nereaguje, stejně tím systémem nejsem jistý. Dát místo skla nebo části skla výplň je asi jediná možnost jak to udělat správně. Jen sehnat mezi sklo a výplň správné těsnění. Okno je vyrobené dlouho.

Nasávanie určené horákom plynu by malo mať rozmer otvoru 30x30cm bez možnosti manuálneho uzatvorenia tohoto permanentného prísunu vzduchu klapkou, oknom, dverami apod. Inak by ti mohol servisák kotla alebo kominár vec spojazdenia kotla zamietnuť, zakázať. Moderné kotle na zemný plyn sú vybavené ochranou, lenže sú tu predpisy, legislatíva.

Vyrež do skla pohyblivej časti okna rozmer podľa tejto mriežky: https://lnk.sk/hufh

a mriežku prilep priamo na sklo transparentným silikónom v tube určený do výtlačnej pištole.

Dôležité je pod mriežku osadiť (tiež silikónom podlepiť) velice jemné sito kvôli hmyzu. Silonové sito s jemnými otvormi o rozmeroch cca 0,5x0,5mm pod dizajnovú mriežku, je ako súčasť dodávané k mriežkam od každého seriózneho výrobcu, aby ti do interiéru nevliezli nielen komáre, ale drobní pavúčikovia poletujúc luftom napríklad v čase babieho leta. Svine, užitoční dravci ucholaci, sa dokážu precpať takmer všade.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru