Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Emulgátor pro rýmovníkovou mast

Dle jednoho z dostupných návodů jsem vyrobil rymovníkou mast, tj. rozehřát v lékařské vazelíně 20-40 lístků rýmovníku, přefiltrovat a poté skladovat v chladu.
vyroba-rymovnikove-masti

Jak je patrné z příložených obrázků, lékařská vazelína se téměř vůbec nespojila s rýmovníkem, dole je vodová rýmovníková sedlina, nahoře lékařská vazelína.
ppp-001.jpg
ppp-003.jpg
vitar-vazelina-extra-jemna-bila-400g

Co nebo jaký běžně dostupný prostředek použít pro spojení lékařské vazelíny a rýmovníkem? Jistě nějaký emulgátor, ale netuším jaký s ohledem na to, že se jedná o lékařský / kosmetický výrobek.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vařila jsem také, ale s bio kokosovým olejem - povařit dvakrát, ve dvou dnech. Recepty jak na to jso… nový
Farawel 25.09.2020 15:52
Farawel
Stejnou vazelínu jsem použil také, na sušenou marjánku. Nechat jen povolit, nasypat bylinu, zamíchat… poslední
rokator 25.09.2020 20:32
rokator

Vařila jsem také, ale s bio kokosovým olejem - povařit dvakrát, ve dvou dnech. Recepty jak na to jsou na netu. Spojilo se absolutně bez problémů. Možná, že ve vazelíně je lepší vařit jen sušené byliny, nebo ještě zkuste znovu rozehřát a vařit na mírném ohni, voda z listů se odpaří tak, že se to pak spojí.

Stejnou vazelínu jsem použil také, na sušenou marjánku. Nechat jen povolit, nasypat bylinu, zamíchat a nechat být. Do druhého dne to zatuhlo. Pak znovu povolit, zamíchat a nechat být. Takto jsem to udělal 5 dní po sobě a pátý den jsem to jen přecedil přes kapesník, aby ve vazelíně nezůstal ani prach, který může někoho dráždit.

Zkusil bych znovu rozpustit a nechat ztuhnout, třeba 2x. Pokud se to nijak nezlepší, tak zkusit další várku ze sušených lístků.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru