Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Renovace ploché strechy

Dobrý den, chtěl bych opravit/renovovat plochou střechu ze spadem, lepenka je stará 5 let (Jaro 2015) nikde neteče ani se nikde nedrzi voda (dle meho lajckeho oka si myslim že je strecha jeste v dobrem stavu) proto jdu za Vámi pro radu jak co nejefektivneji renovovat strechu - prodlouzit zivotnost. I jine rady a tipy. Děkuji mnohokrat a přeji pěkný den.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já bych to natřel 1x za 3-5 let Reflexolem. Je to asfaltový nátěr, který má stříbrnou barvu. Tím se…
milan.cukrar 23.07.2020 08:13
milan.cukrar
Zdravím, uz jsem si o reflexolu neco precetl, ale lidi pisou ze nejprve Renolakem aln a posleze Refl…
Jan 45 23.07.2020 21:09
Jan 45
Penetral ALP - asfaltový penetračný lak by bol lepší nápad lebo dokáže rozpustiť, zaliať drobné, zve…
Nuda 24.07.2020 01:34
Nuda
https://www.kupbarvy.cz/leacryl-barva-na-silnice-5-kg-bila Myslíte něco takového ? Jinak zajímavý n… nový
Jan 45 24.07.2020 02:18
Jan 45
Signocryl S2856 Potom sú vhodné živicové hmoty, nátery na báze epoxidových živíc, ktoré sa nevytvrd… poslední
Nuda 24.07.2020 04:56
Nuda

Penetral ALP - asfaltový penetračný lak by bol lepší nápad lebo dokáže rozpustiť, zaliať drobné, zvetralé trhlinky na asfaltových pásoch čím reparuje a oživí vrchnú vrstvu bitúmenových pásov ošetrené posypom.

Lenže tieto asfaltové laky a penetrátory zničí v lehote do piatich rokov slnečné ÚV žiarenie do tej miery, že sa z náteru stane po odparení organických a anorganických mastnôt šedá prášková hmota, ktorú spláchne zrážková voda a tak je nutná ich pravidelná obnova. Navyše sa tmavá krytina rozpeckuje infra neviditeľným žiarením, čo v lete prehreje komplet strechu až po spodnú tepelnú izoláciu ak nie je ošetrená zároveň reflexnou fóliou.

Strecha je zdravá a ak nechceš vyhadzovať prachy za asfaltové laky, ošetri povrch reflexným strieborným náterom proti ÚV.

Mne sa osvedčil biely lak určený na vyznačenie zebry pre prechody pre chodcov alebo na deliace pásy jazdných pruhov striekaný na asfaltové či iné povrchy vozoviek. Táto farba na vozovky je nezničiteľná ak sa ňou ošetrí suchý povrch, ochráni na desaťročia strešné asfaltové pásy, zoženieš ju len cez firmy s IČO. (Niekde si odchyť cestárov pri maľovaní, aj tak sa dá).

Signocryl S2856

Potom sú vhodné živicové hmoty, nátery na báze epoxidových živíc, ktoré sa nevytvrdia, zostáva poddajná vrstva na asfalte s doživotnou zárukou minimálne 100-rokov.

z chémie: Sanakryl náter apod.

Pozri sa do bazárových ponúk, tam sa sporadicky vyskytnú zlodeji, ktorí si niečo uliali bokom so snahou speňažiť lup.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru