Předmět Autor Datum
Chcete aby to drželo? Pak štětkou. Je vám jedno, že to budě hrubé a místama to odprýskne? Pak nástři…
leo 20.07.2020 13:50
leo
A viete mi prosim odporucit normalnu farbu ktora by priestor pivnice vydezinfikovala a vyvonela? Mne…
Palo20 20.07.2020 16:55
Palo20
Jedine vapno.
Kenav 20.07.2020 23:36
Kenav
Co to bylo za napad mit ve sklepe psi? nový
Kenav 20.07.2020 23:38
Kenav
Rakúšan, Josef Fritzl, bol viac v tomto aspekte osvietený. nový
Nuda 21.07.2020 08:27
Nuda
Nač malovať? Kup si desať 0,5l lahviniek technického peroxidu vodíka H2O2 so silou koncentrácie 35%… nový
Nuda 21.07.2020 08:45
Nuda
Žížaly kalí vodu v 15 m hluboké studni... Ty mi dáváš. nový
kejki 21.07.2020 17:28
kejki
čakal som na tento dopyt, ale je to tak. Na sací kôš som nasadil jemné silikónové sito s okami v nec… nový
Nuda 21.07.2020 18:44
Nuda
A co je komu do tvojí studny, když tazatel se ptá, jak vymalovat a zničit smrad? nový
Kachlík 21.07.2020 19:00
Kachlík
ľebo sa jedná o dezinfekciu s odstránením puchu z muriva smerované proti americkým, západným, protis… nový
Nuda 21.07.2020 19:12
Nuda
Stříkačkou na vápno by to šlo asi skvěle. Bohužel ta cena https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/ma… nový
akaš 21.07.2020 19:50
akaš
Kdysi jsem stříkal vápno normálnímm postřikovačem na stromy. Trysky dělají buď kužel nebo tvar V. Má… poslední
čumil old 21.07.2020 20:27
čumil old

Nač malovať?

Kup si desať 0,5l lahviniek technického peroxidu vodíka H2O2 so silou koncentrácie 35% a záhradným postrekovačom s dlhou tyčou na tryske prestriekaj neriedeným peroxidom komplet sálu, pivničné foajé, potom nechaj vysušiť a vyvetrať. Peroxid nepáchne.

Tiež je možné s vodou 1:1 zarobiť silný roztok jemného, práškového, sušeného prípravku zn.: ChloraminT, a detto prestriekať, napenetrovať murivo, stropy a podlahu. Len sviňa ChloraminT, za sumu cca 11€ za 1kg, dlhšie páchne po chlóre, ale je 100x účinnejší než čajové Savo Original.

Osobne 2x do roka prásknem priamo do kopanej studni 5x polievkových lyžíc sušeného prípravku zn.: chloraminT a žižaly, hmyz, baktérie, vírusy, krtkovia, baníci s horníkmi, pelášia na sto honov z mojej parcely od spodnej, resp. povrchovej vody z hĺbky hladiny 12 bm, resp. 15bm od štrkového podložia. Voda je na výtoku ako kryštáľ, ako minerálka, ak ju po 48 hodinách odčerpám zo studni smerom do potoka. Hlavne keramické, uhlíkové náplne filtrov netrpia od nánosov všakovatého bordelu, výkalov žížal vykuštraného dážďovkami pelešiac sa, hemlesiac sa v humuse hlboko v spodných vodách s prítokmi do studni. Žížaly sú americká, kapitaľistická, západná smŕrrť pre večne ucpané filtre pitnej vody s rozvodom do celej chalupy rozvrtaným, rozvíreným humusom nasatým sacím košom čerpadlom do výtlačnej sústavy.

čakal som na tento dopyt, ale je to tak. Na sací kôš som nasadil jemné silikónové sito s okami v necelých desatinách ôk v mm2, pripojené k výkonnému odstredivému čerpadlu. (Pri prudkom odbere čerpadla mi nasalo bordel v podobe jemného slínu, ílu s pieskom, niekedy zrna o priemere 0,4mm a viac, čo ničilo abrazívnym oderom ucpávky a odstredivé koleso čerpadla). Sací kôš bol cca 50cm nad dnom. (podotýkam, jednalo sa výkonné čerpadlo, mám tiež bazén s protiprúdom s rozľahou pridomovou záhradou)

Skruže 100cm z vibrovaného betónu ošetrené falcom (originál fabrický výrobok renomovanej firmy dosadnuté na milimeter presne) kopanej studni, sú správne na seba osadené, teda žiaden prieskak, odrb v podobe možného prepasírovania sa žížal, bahna, piesku, štrku do vody skrz falc skruží z vrchných vrstiev, nehorozí. Okolie studne so šachtou na čerpadlá je vybetónované a zaizolované s úrovňou terénu v ploche platne o rozmeroch 4x3m s osadením izolačncýh priesakových materiálov o priemere kruhu 6m pred bežnými atm. zrážkami v okolí studni.

Sanie sa rapídne spomalilo a tak som vytiahol zvislé portubie (uchytené v šachte na šroubení) spolu so sacím košom opatreným mriežkou, na ktorej vyslovene viseli, ako hadi z gebule Medúzy (Gorgony), nacpaté živé žižaly, ktoré sa nestihli prepasírovať skrz sito.

Bolo to v istom ročnom období, kedy sa žížaly sťahujú po živných korienkoch do hlbín, kam ľudský obmedzený rozum, ako tent tvoj, nesahá.

Na parcele vyrastali samonáletové dreviny, buriny, zasahujúc až po spodnú vodu po ktorých odhnívajúcich, vlásočných koreňoch, sa ťahali žížaly až k spodnej vode.

Sám som bol velice prekvapený, lebo som kopal studňu osobne, do akých hĺbok sa dokáže život v pôde za žranicou prekopať. Diery od krtov som našiel v hĺbke 150cm od povrchu po reze pôdneho profilu bigoš lopatkou pri kopaní studne. Detto diery, ako "vystrieľané po vzduchovke", siahali až po spodnú vodu, po smere koreňovej sústavy rastlinstva stromov, kríkov a spol. rastlinnej odumretej ríše.

ľebo sa jedná o dezinfekciu s odstránením puchu z muriva smerované proti americkým, západným, protisociaľistickým diverzantom v mieste psích kotcov, situované v americkej, západnej pivnici hlboko zašitej v podzemí z radov záškodníkov z americkej Ameriky.

Tu žiadna maľovka s obsahom zinku a spol. strieborných, ba zľatých oxidov neuspeje, je to márne.

Kdysi jsem stříkal vápno normálnímm postřikovačem na stromy.
Trysky dělají buď kužel nebo tvar V.
Má to ale háčky.
Vápno musí být dokonale přecezené, třeba přes punčochu, jinak se to ucpe v trysce.
Má snahu stékat. Ve sklepě by to nemuselo tak vadit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru