Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Termotaška-jaká?

Zdravím,
chci si koupit termotašku(nebo něco takového). Chci uchovávat v chladu maso a párky po dobu max.5h. Některé mají jako izolant 5mm mirelonu, jiné reflexní folii. Co je lepší(účinější) izolant? Mirelon, nebo ta reflexní(hliníková) vrstva?

děkuji

Předmět Autor Datum
Na 5 hodin? Tak to už termobox a chladící bloky do něj. Termotaška je tak na převoz z obchodu domů.
Prasak 28.06.2020 19:06
Prasak
I nad tím jsem uvažoval. Box je ovšem méně formovatelný. Viděl jsem batoh na záda, který má uvnitř t… nový
Divoc91 29.06.2020 10:39
Divoc91
Proto by mě zajímalo, jestli je lepší mirelon 5mm, nebo ta hliníková(odrazová) folie). Kombinace ob… nový
Jan Fiala 29.06.2020 11:34
Jan Fiala
Hledal jsem termotašky na netu a cosi podobného, jako jsem viděl v obchodu, jsem našel na ali. Batoh… nový
Divoc91 14.07.2020 08:03
Divoc91
Ne, to první je nějaká blbá měkčená fólie, to druhé je aspoň pohliníkované. Všechno mi to ale přijde… poslední
umfa 14.07.2020 11:35
umfa

I nad tím jsem uvažoval. Box je ovšem méně formovatelný. Viděl jsem batoh na záda, který má uvnitř ten mirelon. Mirelon má +-stejné izolační vlastnosti jako polystyren v boxech. V boxu je ovšem stěna tak 10mm. Batoh má 5mm. U batohu mohu, dle potřeby, trochu zmenšit objem(zmáčknout ho). To by se mi sem tam hodilo.

Ale taky jsem viděl takové tašky(něco jak dámské kabelky) z polyesteru a byla taková tužší. Takže bych čekal, že tlustší stěna tašky bude lepší izolant, než jen jedna vrstva. A ještě ten vnitřek byl pokryt hliníkovou folii. Co činí tašku tlustší, nevím. Jestli je to mirelon, to nevím. Poslal bych odkazy, ale viděl jsem to před časem v obchodě. Tehdy jsem nad koupi neuvažoval, takže jsem se ani nepídil po vnitřku tašky. Do toho obchodu se jen tak nedostanu v nejbližší době.

V jakémsi řetězci(Lidlovice/Kauflandovice/Albertovice?, nevím) jsem viděl plastové tašky s vnitřní stranou pokovenou. Vrch tašky je na zapínácí systém(dílerák). Tam bych řekl, že to je tak akorát na přenos klobásek z obchodu domů.

Jako těch mých 5h je max. Spíše tak 2-3h. Pokud dám chladící bloky do batohu či té "kabelky", tak to musí vydřet i těch 5h, pokud nebude výheň jak včera(35st.ve stínu).

Proto by mě zajímalo, jestli je lepší mirelon 5mm, nebo ta hliníková(odrazová) folie).

děkuji

Ne, to první je nějaká blbá měkčená fólie, to druhé je aspoň pohliníkované. Všechno mi to ale přijde jako naprosto nedostatečné. Když už tak aspoň krabici z pěnového polystyrénu, ideálně "ledničkového" vypěněného freonem. Takové krabice běžně prodávají třeba v Makru na mražené zboží nebo v Technoplynu na suchý led.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru