Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zapojení zasuvky

Prosím čtěte nejprve můj rozsáhlý příspěvek výše, který jsem tímto trochu odsunul.
Odpovím za martase.
Něco jiného je víra a přesvědčení a něco jiného skutečnost. Jak se říká, i dobrý tesař se jednou utne.
Můžete být tisíckrát přesvědčený že jste to udělal dobře. Revizák může být přesvědčený, že je to v pořádku. Takže by se nikdy nemělo nic stát. Ale taky se říká "nikdy neříkej nikdy" Jenže chybička se vloudí a jak jsem psal, nemusí mít ani vinu ten kdo to dělal, ale "neměl papír"
V jste opravdu tak nezlomně přesvědčený, že nemůžete udělat chybu? Já po čtyřiceti letech praxe, s par 8, o tom sám o sobě nejsem přesvědčený.
Co se může stát, když je to OK zapojeno? Jenže to je ono. Že je to OK, jste přesvědčen vy. Možná je to pravda, ale je tomu tak opravdu skutečně, nebo jen víra? Je to skutečně 100%, nebo nedej bože jen
99,9999%? A jen ta tisícina procenta, jediný špatně dotažený šroubek v celé instalaci může způsobit požár. A pak se hledá viník, jak jsem psal. A neměl oprávnění - viník.
Spadlo letadlo (dost často). Všichni konstruktéři, technici, montéři, kontroloři i piloti byli přesvědčeni, že práci odvedli bezchybně. Přesto spadlo. Jak to, vždyť tedy NEMOHLO spadnout!
Potopil se Titanic. Všichni konstruktéři tvrdili, že je nepotopitelný.
Jste stále ještě přesvědčený, že jste NEMOHL udělat chybu? Je revizák přesvědčený, že to NEMOHL přehlédnout? Přesto se případy dějí, i když je každý přesvědčený, že je to bezvadné.
A pak....? Opět. Hledá se viník...
A už konečně přestanu otravovat a téma opustím. Ať si každý dělá co chce. :-):beer:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny