Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Divny kanalovy zapach v komore

Odpoj pračku od odpadu a očuchej odpad.

Jde-li z něj smrad, není tam (nebo je vyschlý/vycuclý) sifon. Vyschlý sifon = příliš malá kapacita vody, nutno vyměnit za větší. Vycuclý sifon = blbě řešené odvětrání kanalizační soustavy. Lze vyřešit přivětrávacím ventilem namontovaným mezi sifon a trubku do kanálu. Ten umožní hovnovodu se nadechnout, aniž by přitom vypustil smrad do místnosti nebo vycucnul sifon.

Pokud ovšem z odpadu smrad nejde, je na vině pračka, resp. způsob, jakým se používá. Dnešní předhánění se v ekologii - čím dál menší množství vody pro každý prací cyklus a čím dál nižší teploty praní - způsobují, že pračka se nedostatečně čistí a na vnitřku vany (=za bubnem a tedy neviditelně zvenku) vzniká rosolovitý kentus bakteriózní smrdící. Řešením jsou ideálné čtyři kroky:

1. Používat aspoň občas prací prášek, nikoliv gel - prášek obsahuje látky, které v gelové formě nejsou a které udržují buben čistý.
2. Používat občas vyvářku - rosolovitý kentus se při vysokých teplotách spolehlivě odbourává
3. Nepoužívat furt jen supy dupy eko programy, kdy pračka napustí litr vody a cachtá v tom tři hodiny prádlo při třiceti stupních.
4. Pravidelně používat čističe pračky

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny