Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vrtaná studna

Nemáte někdo doporučení na realizaci vrtané studny, avšak čistou technologií, aby vodu a bordel dokázali odvest někam bokem do kontejneru apod.??? Realizace střední Čechy. Díky!

Předmět Autor Datum
Spočítej so objem, ono toho není moc. Co ale mohu doporučit je, uzavřít smlouvu na realizaci studny…
Kyncl 11.06.2020 09:52
Kyncl
Pri vítanej studni toho bordelu nie je až tak moc pokiaľ nemá hĺbku nad 100bm. Záleží od priemeru, a…
Nuda 11.06.2020 10:20
Nuda
Mám vrtanou studnu asi dva roky (hloubka 31 metrů). Vrtali asi 5 metrů v zemině a pak už jen skála.… poslední
Roman 5555 12.06.2020 09:01
Roman 5555

Pri vítanej studni toho bordelu nie je až tak moc pokiaľ nemá hĺbku nad 100bm. Záleží od priemeru, aby sa do diery a osadeného stabilizačného potrubia zmestila vhodná ponorka tlakového čerpadla. Je to povinnosť certifikovanej, modernej spoločnosti postarať sa o odvoz vyťaženej, odvrtanej zeminy.

Vŕtané studne nemajú dostatok vody v zásobe pre polievanie, musel by si ponorkou tlačiť vodu do vhodnej zásobárnej nádrži (s obsahom cca1000l) pripravenej k zvýšenému odberu smerom do záhrady. Stačí samospádom ak máš členitý terén záhrady.

V prípade zásobovania vodou pre rozvody do domácnosti, kúpanie, sprcha, WC, dresy, práčka, myčka, si zaobstaraj na výtlačnom potrubí aspoň 200l tlakovú expanzku natlakovanú vzduchovou bublinou s vývodom a ventilkom určený pre vzduchový kompresor k občasnému natlakovaniu "bubliny" v expanzke, ak by výdatnosť prameňa spodnej alebo povrchovej vody v studni nebola dostatočná pokryť odber vody v domácnosti.

Po vrtných prácach je nutné spodnú vodu dezinfikovať chloraminT
https://www.drogeria-vmd.sk/chloramin-t-univerzalny-praskovy-chlorovy-dezinfekcny-pripravok-1-kg/

stačí päť polievkových lyžičiek do otvorenej diery s vodou. Savo original je slabý odvar oproti účinkom v podobe ChloraminT pre pitnú vodu a jej dezinfekciu spolu s prívodným potrubím a okolitej pôdy spodnej vody. Len je po 12 hodinách pôsobenia nutné vodu odčerpať nikam do odpadu.

Mám vrtanou studnu asi dva roky (hloubka 31 metrů). Vrtali asi 5 metrů v zemině a pak už jen skála. Jak už tu psali, opravdu bordelu není moc. Ale rozhodně Vám doporučím jednu věc. Pukud tam budete mít skalu, budete mít takovou mazlavou šedou kaši. Je to těžký jako prase. Rozhodně to nenechte zaschnout, to je pak na kango. Odvézt někam (třeba na polní cestu) co nejdřív.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru