Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vrtaná studna

Pri vítanej studni toho bordelu nie je až tak moc pokiaľ nemá hĺbku nad 100bm. Záleží od priemeru, aby sa do diery a osadeného stabilizačného potrubia zmestila vhodná ponorka tlakového čerpadla. Je to povinnosť certifikovanej, modernej spoločnosti postarať sa o odvoz vyťaženej, odvrtanej zeminy.

Vŕtané studne nemajú dostatok vody v zásobe pre polievanie, musel by si ponorkou tlačiť vodu do vhodnej zásobárnej nádrži (s obsahom cca1000l) pripravenej k zvýšenému odberu smerom do záhrady. Stačí samospádom ak máš členitý terén záhrady.

V prípade zásobovania vodou pre rozvody do domácnosti, kúpanie, sprcha, WC, dresy, práčka, myčka, si zaobstaraj na výtlačnom potrubí aspoň 200l tlakovú expanzku natlakovanú vzduchovou bublinou s vývodom a ventilkom určený pre vzduchový kompresor k občasnému natlakovaniu "bubliny" v expanzke, ak by výdatnosť prameňa spodnej alebo povrchovej vody v studni nebola dostatočná pokryť odber vody v domácnosti.

Po vrtných prácach je nutné spodnú vodu dezinfikovať chloraminT
https://www.drogeria-vmd.sk/chloramin-t-univerzalny-praskovy-chlorovy-dezinfekcny-pripravok-1-kg/

stačí päť polievkových lyžičiek do otvorenej diery s vodou. Savo original je slabý odvar oproti účinkom v podobe ChloraminT pre pitnú vodu a jej dezinfekciu spolu s prívodným potrubím a okolitej pôdy spodnej vody. Len je po 12 hodinách pôsobenia nutné vodu odčerpať nikam do odpadu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny