Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Septik odsavacie potrubie

Zdravím, potrebujem do starého septiku (betón) dorobiť potrubie na vývoz, resp odsávanie fekalom. Septik je od cesty dostupnej fekalu cca 25m. Postačuje potrubie plastové na odvod vody (oranžové, alebo šedé)? Aký je vhodný priemer? Moja predstava je, že plastové potrubie zakopnem vyspadovane od zumpy k ceste (cca 1,2m výškový rozdie), kde osadim prípojku na bajonetovu hadicou fekalu. Je to dostačujúce riešenie? Dakujem za názory.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Použij oranžové o průměru 100 mm. Osobně bych to vyspádoval směrem k žumpě, aby ti pak poslední feká…
nerady 27.05.2020 23:56
nerady
Nuda píše namazat "klzkým olejom lebo vazelínou". Tím to určitě nemaž. Je na to originální mazadlo v…
nerady 28.05.2020 19:01
nerady
OK dakujem, spadovanie mi bolo odporučené na 3cm/1meter. Stačí to?
Pas 29.05.2020 10:05
Pas
To bohatě stačí. nový
nerady 29.05.2020 15:31
nerady
Diky. Pieskové loze znamená celé potrubie zasypať pieskom, alebo stačí tak do polovice? nový
Pas 10.06.2020 02:26
Pas
To si snáď myslíš, že na stavbách budú makáči spolu so stavbyvedúcim extra dovážať materiál so Zlatý… nový
Nuda 10.06.2020 08:33
Nuda
Pískem se zasypává potrubí proto aby se ti neprodřelo o nějaký kámen a mohlo dilatovat. Potrubí tedy… poslední
nerady 10.06.2020 09:50
nerady

Použij oranžové o průměru 100 mm. Osobně bych to vyspádoval směrem k žumpě, aby ti pak poslední fekálie zase natekly do žumpy a ne někam na chodník, kde budeš mí připojovací bod. Hlavně měj všude správně nasazené těsnění a ulož to do pískového lože.

Nuda píše namazat "klzkým olejom lebo vazelínou". Tím to určitě nemaž. Je na to originální mazadlo v tubách pokud ho nebudeš mít tak postačí i indulona určitě ne nějaké ropné produkty. Oranžové odpadní potrubí se používá mimo objekty a šedé v domech. Když budeš mít potrubí vyspádováno do septiku tak po odjezdu fekálu ho můžeš propláchnout vodou a potrubí bude čisté a nic v něm nezaschne.

To si snáď myslíš, že na stavbách budú makáči spolu so stavbyvedúcim extra dovážať materiál so Zlatých pieskov alebo zo Záhoria v podobe "jemného, hodvábneho piesku", aby nežne učičíkali kanalizačné potrubie?

Kukni na net alebo osobne sa rozhliadni po stavebninách na sortiment odpadového PVC hrubostenného, húževnatého, červeného potrubia. Takéto potrubie vydrží tlaky, ohyby, na obvod telesa a na stany potrubia aj ak bude zasypané drvenými šutrami, dokonca vydrží viac tlaku a ohybu, ako sa kedysi kládli do pôdy keramické, hlinené, pálené, glazované potrubia, ktoré prdli v nestabilnom podloží, ako malina. Ak boli zahrabané plytko v zemi stačil prejazd naloženej rakety s 9m3 betónu a praskli aj v hĺbke 60cm pod povrchom, čo sa v prípade PVC trubiek nemôže stať. Každá pôda, pôdny profil tiež geologicky pracuje, zosúva sa po vrstevnicaich apod. Niekde to robí mikrometre niekde milimetre za jeden rok.

Olej na namazanie tesnenia s kľudom použi ropný, ropný prevodový, olej z fritézy, jedlý stolný, alebo kyslú ropnú vazelínu.

Ropné produkty, ako aj krakovaná nafta z ropy sa v prírode dokážu rozložiť pôsobením baktérií. Len to dlhšie trvá. Syntetické oleje sa nerozložia, tie nie sú dobrá papanica pre baktérie. Ale napríklad silikónové produkty, silikónové oleje, stužené mazivá, teflónová vazelína je potravinársky neutrálna, neškodná. Silikónovou vazelínou sa smelo mažú vnútrajšky vodovodých zvrškov, šnekových závitov, páčkových betérií v kuchyni a kúpelní domácností. Iba sa z točky vyplavia.

Silikónom či teflónom v podobe stuženej vazelíny omastený krajec chleba cez živočíšny trakt prefičí bez ujmy. (nekonečný, neuzatvorený molekulárny reťazec). Kukni na významné celebrity vo vedeckých kruhoch, v strojárskom priemysle, stavebníctve, aké majú rozkošné vycpávky pod kožou muskulatúry pre zvýraznenie svojich duševných, inteľektuálnych predností (big ass, big tits), aby sme sa maľi v spoľočnosti na základe ich technologických objavov ešte ľepšie podobne, ako boľo dobre u nás za našich zľatých, múúdrych, inteligentných, VUML_KGB_MGIMO, VŠ vzdelaných komunistov, hlavne naštepených mafiou na PF ÚK.

Pískem se zasypává potrubí proto aby se ti neprodřelo o nějaký kámen a mohlo dilatovat. Potrubí tedy zasypej celé. Nuda sice píše, že to není potřeba ale už jsem viděl prodřené potrubí po 5 letech v zemi. Také jsem viděl prodřené vodovodní potrubí o keramické kanalizační po 3 letech. Pokud budeš mít zeminu bez ostrých kamenů a pískovnu máte daleko a písek bude drahý, tak to zasypej zeminou. Kdyby si chtěl mít jistotu tak ji můžeš prokátrovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru