Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Septik odsavacie potrubie

Zdravím, potrebujem do starého septiku (betón) dorobiť potrubie na vývoz, resp odsávanie fekalom. Septik je od cesty dostupnej fekalu cca 25m. Postačuje potrubie plastové na odvod vody (oranžové, alebo šedé)? Aký je vhodný priemer? Moja predstava je, že plastové potrubie zakopnem vyspadovane od zumpy k ceste (cca 1,2m výškový rozdie), kde osadim prípojku na bajonetovu hadicou fekalu. Je to dostačujúce riešenie? Dakujem za názory.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Použij oranžové o průměru 100 mm. Osobně bych to vyspádoval směrem k žumpě, aby ti pak poslední feká…
nerady 27.05.2020 23:56
nerady
Diky. Pieskové loze znamená celé potrubie zasypať pieskom, alebo stačí tak do polovice?
Pas 10.06.2020 02:26
Pas
Pískem se zasypává potrubí proto aby se ti neprodřelo o nějaký kámen a mohlo dilatovat. Potrubí tedy… poslední
nerady 10.06.2020 09:50
nerady

Použij oranžové o průměru 100 mm. Osobně bych to vyspádoval směrem k žumpě, aby ti pak poslední fekálie zase natekly do žumpy a ne někam na chodník, kde budeš mí připojovací bod. Hlavně měj všude správně nasazené těsnění a ulož to do pískového lože.

Pískem se zasypává potrubí proto aby se ti neprodřelo o nějaký kámen a mohlo dilatovat. Potrubí tedy zasypej celé. Nuda sice píše, že to není potřeba ale už jsem viděl prodřené potrubí po 5 letech v zemi. Také jsem viděl prodřené vodovodní potrubí o keramické kanalizační po 3 letech. Pokud budeš mít zeminu bez ostrých kamenů a pískovnu máte daleko a písek bude drahý, tak to zasypej zeminou. Kdyby si chtěl mít jistotu tak ji můžeš prokátrovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru