Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pokles tlaku vody v teplovodnom okruhu

Akú máš expanzku? Ak je bez gumenej membrány a je málo natlakovaná vzduchová bublina, potom sa stáva, že bežne, časom, prepúšťa vzduch klasický ventil situovaný nad kvapalinou pri uzávere vzduchu (ktorýkoľvek v sústave), lebo sedlo ventilu nikdy nebude tesniť dokonale vzduch.

Tiež je možné, že ak prekuruješ nad 70°C, tvoria sa na výmenníku, nad horákmi alebo na el.ohrevných špirálach drobné bublinky pary z vody, ktoré sa niekde v sústave zhromaždia a vytvoria na najvyššom bode vzduchovú bublinu. Aj v horných častiach radiátorov. Ak voda vychladne, logicky tlak klesne a to geometrickým radom, dokonca sa môže vytvoriť podtlak ak je niekde kvantum vzduchu, ktorý spolu s médiom ochladne. Manometer pôjde v lete do záporných hodnôt.

Moja rada: Schrasti si kvalitnú expanzku s vyšším objemom s oddeľujúcou, natlakovanou membránou vzduchom, aby si sústavu dotlačil na požadovaný, vyrovnávací tlak. Membrána (vzduch za membránou) zaručí vyrovnávanie tlakov v sústave, lebo tiež samotný metal, rozvodné trubky, radiátory celej sústavy sa teplotou rozťahujú a sťahujú. Čo sú niekedy +/-litre média, podľa objemu sústavy.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny