Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno co je myšleno jako bezkártačkový motor

Jen par poznamek, na okraj dne hovori bahno:
1) Kriticka teplota NMC clanku(a ty nas zajimaji asi nejcasteji) je cca 120°C. Plati pro jakekoliv misto na elektrode. Jak je ji dosahnuty, pozar je temer jistej, tu reakci uz nic nezastavi. Hasit to skoro nejde, zplodiny horeni jsou dost toxicky(!).
2) Kdyz uz pajet, tak rychle a velkym vykonem. Jde to. Neni to dobrej napad, ale kdyz neni zbyti...
3) Acylpyrin je horsi, nez pajeci kapalina na nikl, ale lepsi nez kalafuna. Nedejchat u toho, je to strasny.
4) Pajka. SnAg je blbost, tim ani nahodou. SnPb, klasika s 60/40 pomerem jde. Jeste o kousek lepsi jsou nizkotavitelny pajky, ty se blbe shaneji. Pojistka do papinaku je oldschool reseni, ale fajn napad.
5) Pajecka - cim vyssi vykon tim lepe. Ty trafa... Nemam rad trafopajky, ale na tohle jsou pouzitelny, na rozdil od 99% mikropajek.
6) Bodovani je proste lepsi. A ne nedostupny. Jednak leckdo bodovacku uz dneska ma, druhak je vcelku jednodusse zkonstruovatelna - trafo z mikrovlnky, z nehoz se odstrani sekundar a nahradi 1.5-2.5 zavitu 25mm^2 svarovaciho kabelu to jisti. Vlastne je to spis o mechanicky konstrukci, ale jde to vcelku snadno. Coz ma tu vyhodu, ze uz to nejspis nekdo udelal a urcite je ochotnej nabodovat par clanku...
7) Uz nabodovany clanky se taky prodavaji, ne tak masove, ale nedostupny zbozi to neni.
8) Kdyz uz bud pajet, nebo i poprvy bodovat, tak drzet pracoviste, pocitat s tim ze to fakt muze kdykoli zahoret a pocitat s tim treba i hodinu po. Nemusi to byt katastrofa, kdyz to zahori v nehorlavy vane na dobre vetranym miste, to lze ohlidat.
9) Clanek by mel byt na skladovacim napeti, cca 30%SOC, tedy tak 3.5-3.55V. Kdyz bude nabitej, tak je to dalsi energie ktera se muze rychle uvolnit. A vybitej bejt nema, to se mu nelibi.
10) LiIon clanky jsou svine a bacha na ne.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny