Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lacina loziska pro DIY soustruh z prkynek a vrtacky

I když to na první pohled vypadá dost velmi samo domo, zas tak blbé to není. Lze to vyrobit doma,
s minimem nářadí. Na soustružení dřeva nejsou potřeba přesné suporty a podobně, ani celková přesnost stroje není až tak důležitá. Celková přesnost a náročnost je daná hlavně rukou s dlátem.
I pohon vrtačkou, není až tak od věci, protože narozdíl od as. motoru, není potřeba žádných převodů a i levná vrtačka má el. regulaci otáček. Ještě lepší je dvourychlostní. Na opracování větších nerovnoměrných průměrů, nelze hned použít max. otáčky.
Závitové tyče, asi v každém železářství, jsou velmi levné,ložiska, jak už bylo napsáno se dají koupit za pár korun, kvalita zde nehraje velkou roli.
I když bych byl schopen si udělat takový soustruh i kovový, klidně, kdybych chtěl nějaké dřevěné výrobky dělat, bych takový jednoduchý soustruh spáchal. Dřevěné díly, pokud by nebyla jiná možnost, by poskytli třeba někde v truhlřství z odpadu.
--- Já vcelku takovému kutilství fandím. Protože ne každý, má k dispozici vybavenou strojně zámečnickou dílnu, aby mohl vyrábět věci na profi úrovni. Vyrobit funkční věc s minimem vybavení, je teprv to pravé umění. 8-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny