Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Změna barvy fasády

zdravím, potřebuji poradit a hlavně vědět vaše zkušenosti. Před necelým rokem jsme dělali novou fasádu výzarné zelené barvy. Po aplikaci jsem zjistila, že barva není úplně podle představ a chtěla bych fasádu předělat pouze nátěrem. Máme točenou silikonovou omítku. Nemá s tím někdo zkušenosti? Jedná se mi o to, aby zelená barva neprostívala pod dalším nátěrem a aby nedocházelo k plísním a podobným nepříjemnostem. Barva mě velmi trápí a finanční prostředky jsou omezené, proto prosím o sdílení vašich zkušeností. Děkuji

Předmět Autor Datum
Vápenný hydrát rozmočiť vo vode, nechať vápno napučať 48 hodín v sude, vápenné mlieko precediť od tv…
Nuda 21.02.2020 17:06
Nuda
Zeptej se na to výrobce té zelené barvy, čím a jak přetřít atd.
Kyncl 21.02.2020 17:55
Kyncl
Docela záleží na tom, jaký by měl být ten nový odstín. Jen o něco bledší zelená? To je imho škoda pe… poslední
Moas unregg 21.02.2020 23:01
Moas unregg

Vápenný hydrát rozmočiť vo vode, nechať vápno napučať 48 hodín v sude, vápenné mlieko precediť od tvrdých, ostrých usadenín a týmto vápeným roztokom prestriekať tú tvoju zelenú, "žabiu" usadlosť.

Lepšie by bolo zahasiť nehasené vápno doma na kolene, v sude, ale už sa zrejme v stavebninách nepredáva pre malospotrebiteľov v papierových mechoch.

Vápno je úplne ideálne naniesť na povrch škrabaného, šúchaného fasádneho brizolitu lebo je vzdušné, murivo a stavba dýcha in/out, je hydroskopické, silne zásadité čím permanentne dezinfikuje, pričom sa za pár šušňov po rokoch dá fasáda obnoviť, vybieliť chalupa, ako z cukru. Stačí k robote záhradný postrekovač s upravenou, zväčšenou tryskou alebo maliarsky kompresor so striekačkou.

Ja ti dievča a spol. tohoto národa nedokážem pochopiť po nežnej nehe, keď skomunizovanú, vypatlanú lúzu konečne eštébáci popustili do šíreho sveta, že sa po návštevách južných krajín Európy nechali takto všetci očariť, zblbnúť pastelovými, cigánskymi farbičkami na svojich súkromných chalupách, ktoré vypadajú "ako kačabár či cirkus" v našej kresťanskej, usadlej lokalitie so sociaľistickými výdobytkami, boľševikmi dlhodobo prevychovávaných občanov k poslušnosti, sivej, šedej stabilite a istotám "nikdy nevyčnievať z radu".

Docela záleží na tom, jaký by měl být ten nový odstín. Jen o něco bledší zelená? To je imho škoda peněz, slunko to za pár let vyšisuje.
Hlavně to prosím nenatírej vápnem, jak tu zmiňuje Brouk Nuda. Vápno je že všech možností nejmíň trvanlivé, začne se smývat, brzo budeš mít barák olezlý až hanba.
Největší jistotu budeš mít při použití silikonové barvy od stejného výrobce jako byla probarvená fasáda. I tak ale doporučuji konzultaci na nějakém oficiálním prodejním místě, které výrobce jistě na webu uvádí. Právě z důvodu, že určité barevné kombinace nejsou možné (růžová barva na zelený podklad). Naopak může výrobce namíchat barvu trochu jinak specificky pro vás - když ví, že podklad je barva xyz z jeho sortimentu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru