Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Změna barvy fasády

zdravím, potřebuji poradit a hlavně vědět vaše zkušenosti. Před necelým rokem jsme dělali novou fasádu výzarné zelené barvy. Po aplikaci jsem zjistila, že barva není úplně podle představ a chtěla bych fasádu předělat pouze nátěrem. Máme točenou silikonovou omítku. Nemá s tím někdo zkušenosti? Jedná se mi o to, aby zelená barva neprostívala pod dalším nátěrem a aby nedocházelo k plísním a podobným nepříjemnostem. Barva mě velmi trápí a finanční prostředky jsou omezené, proto prosím o sdílení vašich zkušeností. Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Docela záleží na tom, jaký by měl být ten nový odstín. Jen o něco bledší zelená? To je imho škoda pe… poslední
Moas unregg 21.02.2020 23:01
Moas unregg

Docela záleží na tom, jaký by měl být ten nový odstín. Jen o něco bledší zelená? To je imho škoda peněz, slunko to za pár let vyšisuje.
Hlavně to prosím nenatírej vápnem, jak tu zmiňuje Brouk Nuda. Vápno je že všech možností nejmíň trvanlivé, začne se smývat, brzo budeš mít barák olezlý až hanba.
Největší jistotu budeš mít při použití silikonové barvy od stejného výrobce jako byla probarvená fasáda. I tak ale doporučuji konzultaci na nějakém oficiálním prodejním místě, které výrobce jistě na webu uvádí. Právě z důvodu, že určité barevné kombinace nejsou možné (růžová barva na zelený podklad). Naopak může výrobce namíchat barvu trochu jinak specificky pro vás - když ví, že podklad je barva xyz z jeho sortimentu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru