Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kovové trubky místo flexi hadiček?

Zjistil jsem u výrobce Flexira, že se dělají vlnovcové hadičky a vlnovcové trubky. Rozdíl je v tom, že trubky se dají tvarovat(rukou) a drží tvar. Vlnovcová hadička tvar nedrží. Hadička se doporučuje na dopojení k záchodu, nebo baterii, nebo plynu. A prý ta hadička vyrovnává zpětné rázy. Rozumím tomu tak, že při zpětném rázu se pohne přívodní potrubí, nebo nádržka, nebo páková baterie. No a ta hadička, jelikož nedrží tvar, se může pohnout taky. Kdežto vlnovcové potrubí se po nainstalování už nemá hýbat. Docházelo by k postupnému uviklání vln.potrubí.

Byl jsem zkusit nádržku, baterii, potrubí, rohové ventily a žádné rázy jsem do ruky necítil. Na nádržku jsem dal do vratké polohy dřívko na hranu trojúheníku(kostka z lega) a po napuštění nádržky dřívko nespadlo. Nádržka se nezachvěla.

Jaký máte názor na toto zjištění, ohledně hadiček a potrubí? Řešit se to asi vyplatí. Vlnovce-potrubí se dá sehnat za částky kolem 140kč/40cm. Hadičky moc eshopy nemají. A když, tak stojí cca 600kč/40cm. (Pancéřová stojí do 50kč/40cm)

děkuji

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny