Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elektrokotel protherm - typ / návod

Hezkou sobotu všem,
s nemovitostí jsme koupili i tento elektrokotel protherm viz. přiloha. Poznáte někdo z fotografie o jaký typ kotle jde?
Ať se snažím jak chci, tak se mi nedaří sehnat návod k obsluze, žádný štítek jsem na kotli nenašel a tak ani nevím co znamenají značky u tlačítek (můžete mi je někdo objasnit?) Zapnout vypnout chápu, ale min / max a to druhé? V čem je rozdíl? Kotel se ovládá termostatem Jablotron UC-220, k tomu jsem návod našel a je správně nastaven.

Totiž normálně topím kotlem na tuhá paliva Dakon DOR 24, který jede na samotíž. Když jsem se pokusil dnes roztopit tento elektrokotel, tak se sice nahřeje na požadovanou teplotu, ale nepouští vodu do systému. Nebo pouští, ale hrozně pomalu po hodině jsou radiátory vlažné, spíš téměř studené. Předpokládám, že by kotel měl mít své čerpadlo, ale na jakém principu funguje? Kotel se nahřeje na požadovanou teplotu (hučí) a jakmile teploty dosáhne, tak se úplně vypne (nevydává žádný zvuk), čekal bych, že pojede čerpadlo ještě nějakou dobu aby tlačilo teplou vodu do oběhu?

Ve skratce. Pokud někdo podle přílohy poznáte typ kotle budu velmi rád. Podle typu dohledám návod k obsluze a nějak to sesmolím :-).

Předem moc děkuji za odpověď a přeji hezký víkend.
Vítek.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vzhledem k tomu, že se mi stále nepodařilo tento kotel dohledat. Může mi prosím někdo objasnit smysl…
šmejký 04.01.2020 16:47
šmejký
Tu máš. poslední
fibik 07.01.2020 23:07
fibik

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru