Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jakou kávu koupit?

Ježíšek nám nadělil takovouhle konvičku na kávu:
[2000]
Když jsme ji zkoušeli s mletou kávu co se normálně kupuje, tak se ucpalo sítko a káva nepřekapala. Zkoušel jsem to s čajem a čaj se uvařil a překapal do horní nádoby. Tak jsem usoudil, že do té konvičky je potřeba hrubě mletá káva.
Dá se nějaká taková káva koupit nebo si musíme přikoupit ještě mlýnek a mlít si kávu sami?

Předmět Autor Datum
Namlít nebo koupit kávu espresso. Že se nemá používat příliš jemně umletá káva píšou v návodu.
karel 31.12.2019 15:07
karel
Na espresso je právě káva umletá hodně najemno a bude to ucpávat. Ve spoustě menších pražíren třeba…
martas38 31.12.2019 22:24
martas38
Je to doporučení výrobce. https://eshop.tescoma.cz/jen-ty-a-ja-dva-salky-opravdu-silne-kavy-z-palomy
karel 31.12.2019 22:48
karel
Hliník, Al, preukázateľne spôsobuje demenciu aj u mladých, sľušných, boľševikmi prevychovávaných obč…
Nuda 31.12.2019 23:24
Nuda
Hliník, Al, preukázateľne spôsobuje demenciu aj u mladých, sľušných, boľševikmi prevychovávaných obč…
Karel04 31.12.2019 23:48
Karel04
Dúfam, že spodná nádobka, sítko a vrch do ktorého sa prepasíruje tlakom výluh kafíčka nie je vyroben…
Nuda 31.12.2019 16:37
Nuda
Jednoodrůdovou Arabiku! Nějakou vysokohorskou odrůdu (SHG). Vyberte si pražírnu a nechte si od ní po…
umfa 31.12.2019 18:26
umfa
Krásný dárek. Káva musí být nahrubo mletá. Získat se dá různě, viz výše, ale poohlédněte se po mlýnk…
leo 31.12.2019 18:58
leo
Hledám něco jiného, našel jsem tohle. U nás jsem padnul na dva qelby kde mi kafe pro tu konvičku nam… poslední
Yarda 03.05.2020 21:47
Yarda

Hliník, Al, preukázateľne spôsobuje demenciu aj u mladých, sľušných, boľševikmi prevychovávaných občanov.

Dnes už aj v týchto našich komunistických krimináloch, s.r.o., a.s., vymenili príbory a lyžice muklom za antikoro, výdaj tepelne spracovanej žranice sa deje v antikoro miskách a varí sa v basách tiež v nerez kotloch. Všetko z dôvodu, aby voličská základňa vypatlanej lúzy nestratila pri voľbách pamäť na časy zľatých komunistov, kedy boľo ľepšie a ľepšie, boľo dostať ľacné mľiečko a chľebík, nebyť tých mľadých, neskúsených sopliakov v novembri 1989 s holými paprčami po uliciach pod vidinou amerického, kapitaľistického, dekadentného pozlátka. Tzv. eštébákmi a mafiou komunistov dovoleného, potichu, na pozadí riadeného puču.

Hliník, Al, preukázateľne spôsobuje demenciu aj u mladých, sľušných, boľševikmi prevychovávaných občanov.
Mám z čias komunistov v pivnici tento xindel pôvodom z Maďarska, je vyrobený z nejakého hlíka, duralu, káva z tohoto chutí vyslovene odporne.

Je vidět,že jsi to kdysi používal asi dost dlouho.:-D

Dúfam, že spodná nádobka, sítko a vrch do ktorého sa prepasíruje tlakom výluh kafíčka nie je vyrobený z neušľachtilého metalu. Lebo tá sebenaj-naj-naj káva v pomere arabica/robusta, drvená medzi pomalootáčkovými, titánovými mlynskými kolesami na správny grit, bude vyslovene nechutná gebuzina páchnuca na pozadí chuťových pohárikov fajnšmekra, ako oblizovanie zoxidovaného hliníku-mosadze-bronzu-železa.

Mám z čias komunistov v pivnici tento xindel pôvodom z Maďarska, je vyrobený z nejakého hlíka, duralu, káva z tohoto chutí vyslovene odporne.

Ak je tlaková karafa vo vnútri z ušľachtilého, lešteného antikoro, pochromovaná, používaj kávu originál drvenú, vákuovo balenú v 250 alebo 500gr. MO balení. Jacobs - zelená, je podľa môjho subjektívneho názoru do týchto preso prístrojov najchutnejšia.

Rotačnými kávomlynkami s otočnými, vysokorýchlostnými nožmi kávu znehodnotíš, akurát tak bude vhodná zalievaním vriacou vodou do horčičákov.

Jednoodrůdovou Arabiku! Nějakou vysokohorskou odrůdu (SHG). Vyberte si pražírnu a nechte si od ní poslat vzorky různých odrůd které mají a pak si vyberte tu odrůdu a stupeň pražení která vám bude nejvíc chutnat. Tu si pak nadále můžete objednávat :-) Kávu vám namelou oni (mají na to profi zařízení) a pošlou zatavenou v sáčku s protidifúzní bariérou nebo si raději kvalitní mlýnek kupte.

Krásný dárek. Káva musí být nahrubo mletá. Získat se dá různě, viz výše, ale poohlédněte se po mlýnku po babičce, to je ta správná romantika a kromě toho, že se dá regulovat hrubost mletí, si užijete i krásnou vůni při mletí. Jestli vás to zajímá, je pěkný seriálek Univerzita kávy (viz např. jeden díl https://www.televizeseznam.cz/video/univerzita-kavy/domaci-kava-262932#utm_content=series&utm_term=univerzita%20k%C3%A1vy&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz&title=Dom%C3%A1c%C3%AD%20k%C3%A1va
Radám kupte si Arabiku nevěřte a vyzkoušejte to, co vám bude chutnat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru