Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vinylová podlaha do koupelny

Zdravím, z okolí slýchám rozdílné názory na vinyl do koupelny (ne mojí). Tchán v žádném případě, dva kamarádi z oboru se neshodli a pan ve Vpodlahách mi doporučil nějaký well-click vinyl. V koupelně je jen pračka, sprchový kout s vanou (vyvýšený) a umyvadlo. Bývá tam vlhko, ale prý nikdy neměli problém s plísní, žijí tam rok a něco. Co myslíte vy? Dali byste ho do koupelny? Dík

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dôležitá je pokládka, ak sa pod akýkoľvek z týchto neprírodných šmejdov, tj. plastových materiálov d… nový
Nuda 28.11.2019 15:28
Nuda
Jaký vinyl? Pokud to budou lepené lamely, neviděl bych v tom problém (podlep v celé ploše, zaválcová… poslední
Kachlík 29.11.2019 21:04
Kachlík

Dôležitá je pokládka, ak sa pod akýkoľvek z týchto neprírodných šmejdov, tj. plastových materiálov dostane voda, ale aj vlhkosť pod povrchom skondenzuje, včas sa neodparí, máš o plesne, pachy, smrady, puchy "pod zadkom", vystarané.

Vo vlhkej kúpeľni sa tento jav stáva.

Výhodou je mať v celej chalupe či byte krytálové (podlahové) kúrenie. Potom si od šlendriánskeho nalepenia finálnej vrstvy podlahy ušetrený. Aspoň v období nutného vykurovania zimomrivej sezóny.

Osobne by som pod krytinu natiahol elektrický, odporový výhrevný, plochý kábel, napríklad zafrézovaný v drážkach do betónu o príkone 3-4kW, drážky s káblom zalial cementovou maltou a potom až lepil povrch. Kábel je možné napojiť na podlahový termostat, napríklad nastavený na teplotu pri poklese teploty podlahy pod 24°C. (Osobne mám vyhrievanú nielen podlahu v kúpelke, ale aj okraj obloženej, obmurovanej vane a samotnú liatinu vane priamo zo spodu, aby mi nemrzla moja ctihodaná, "guľatá" riť, ak si sadám na okraj vane). Lenže podlahový ohrev mám v celej chalupe robený "hadom s médiom" zaliaty v podlahách chalupy napojený na centrálny kotol s akumulačnou 300l nádržou s vodou, v okruhu podlahy max. do teploty 42°C. Kvôli tepelnej pohode.

Niet nad to mať teplú podlahu na omak haxní aspoň v kúpeľni.

Jaký vinyl? Pokud to budou lepené lamely, neviděl bych v tom problém (podlep v celé ploše, zaválcováním vtlačené lepidlo i do spár mezi lamelami), i výrobci se tomu nebrání (když to rovnou nedoporučují)… Pokud to má být systém click, tak už bych byl velmi opatrný - hrozí zatečení vody skrz zámky v lamelách pod krytinu, a to s sebou nese riziko plísní… Řezy (lidově řečeno PVC) je obdobný problém, jako click…

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru