Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zavěšení dětské houpačky

Myslím, že vyložení nebude potřeba. Předpokládám, že na zhotovený závěs se doprostřed zavěsí třeba kovový hák a ke kývání houpačky se bude dít na tom háku. Závěs na šroubech se pouze utáhne přes obložení a nebude se nijak pohybovat.
Kdyby přesto byla obava o poškození obložení by se dalo mezi úvazek a obložení navíc vložit nějakou tlumící podložku, která tlak rozloží, třeba jen několikrát přeložený hadr, nebo silnější filc.
Nevěřím tomu, že by to stokilový chlap utrhnul. Například horolezec spadne a zachytí se při pádu na skobě, několik cm, jen zatlučené do spáry skály. Skoba, nebo v tomto případě šroub, je namáhán ne na vytažení ale na střih a drží jen páčením a třením ve skále. Když skobu dále potřebuje, tak se dá vytáhnout. A namáháním v tomto případě na střih a částečně na ohyb, třeba 6mm šroub vydrží opravdu dost. Když si představím šestku šroub dobře utažený v hmoždince a vyčnívající jen jeden cm, na který zavěsím lano a zatížím kolmo dolů, tak si myslím, že udrží toho chlapa i když na tom bude poskakovat.
Měl jsem na zdi zavěšený asi pětikilový obraz, na zatlučeném obyčejném špendlíku zatlučeném do omítky. Hlavička špendlíku vyčnívala asi jeden mm a na tom plechový háček. :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny