Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zavěšení dětské houpačky

Je možné, že je to dřevotříska, dělá se cokoliv. Pěna pod tím je asi montážní pěna, která to drží ve zdi.
No, musel bych to vidět. Ale i dřevotříska by mohla tyč udržet, pěna na kterou je síla rozložena plochou udrží hodně.
Jinak bych tedy postupoval tak, jak jsem předtím napsal. Pokud je zavěšení jednobodově, tak bych uprostřed dveří nad futry z každé strany vyvrtal otvor pro hmoždinku, stačí 10mm silnou. Aby se nemusel dělat kovový závěs, jak jsem psal, šrouby zašroubovat tak aby z hmoždinek vyčnívaly asi tak 10 mm. Pod hlavy šroubů dát nějaké podložky, proti sesmeknutí lanka.
Podložky tzv. mimorozměrové s vnitřní dírou na průměr šroubu a vnějším průměrem asi 15 mm, nebo vyvrtat do kolečka plechu. Tak vzniknou z obou stan dveří dva závěsy z vyčnívajících šroubů.
Z nějaké pevné šňůry, stačí bohatě umělá šňůra na prádlo, uvázat závěs tak že, oko na zavěšení na jeden šroub, podvléknout pod futro a oko na druhý šroub. Doprostřed pod futrem zavěsit vhodným způsobem houpačku.
Pokud houpačka není potřeba, jednoduše se oka závěsu vyvléknou ze šroubů a houpačka se sejme.
V případě že by houpačka už nebyla používána vůbec, šrouby se vyšroubují a hmoždinky zamáznou sádrou, nevznikne žádné trvalé poškození zdi.
Lze předpokádat, že nade dveřmi bude nějaký pevný překlad. Přesto při vrtání ověřit, jestli se nejedná o nějaký dutý materiál, v kterém by hmoždinka nemusela dobře držet. V tom případě do otvoru natlačit chemickou kotvu a hmoždinku zatlačit až do toho. Zaručuji, že to udrží i dospělého chlapa. :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny