Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zavěšení dětské houpačky

Nějak se mi zdá, že se řeší závěs houpačky pro stodvacetikilovýho chlapa, nebo dítě?
Na hmoždinku 10mm zavrtanou do zdi se klidně pověsím.
Ty zárubně jsou kovové s dřevěnými obložkami, nebo celodřevěné? Pokud celodřevěné z masívu, tak hrazdička vzepřená mezi boční strany futer udrží chlapa při cvičení. Pro větší bezpečnost je možnost ještě pojistit vrutem. Hrazdička se dá myslím koupit ve sportovních potřebách, někde jsem to viděl.
Závěs nad futry je také možný, ale nade dveřmi také může být překlad ze železobetonu. I tam ale lze otvory vyvrtat.
V tom případě bych vyvrtal otvory asi pro dvanáctku hmoždinku z obou stran dveří. Do nich odpovídající šroub, ale ten nechat vyčnívat asi deset mm přes futro. Pak někde nechat z pásoviny ohnout tvar U na šířku futer a na koncích otvory s bočním proříznutím, aby se to dalo snadno zavěsit na šrouby a sundat, aby šly i zavřít dveře, když to není potřeba. Na to zavěsit houpačku. Pokud by bylo potřeba houpačku zavěsit dvoubodově, tak to udělat dvakrát. Kovový závěs by bylo možno nahradit vhodným úvazkem z lana.
Zavěšení přímo nad zárubně z jedné strany není vhodné, lano houpačky pak při houpání naráží na futro a houpání je tlumené a nepravidelné. Ale i to mi připadá zbytečně složité a pro váhu dítěte moc bytelné.
Myslím, že hrazdička mezi strany by pro danou váhu šla upevnit i v případě kovových zárubní obložených dřevem. Pojistit šroubem zkrz obložení až do kovových zárubní. Dveřních hrazdiček je na trhu velké množství https://www.insportline.cz/6840/hrazda-do-dveri-insportline-rk100

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny