Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rána elektrickým proudem

utahovat to sama šroubovákem nehodlám

špatně.
do domácnosti koupit v elektru za pár korun nebo si nechat naježit fázovku s doutnavkou (19cm) - ne s ledkou. ten škoubovák je skoro celý izolovaný, což je taková jistota.
pohledat funkční baterku a ve dne když je vidět: vypnout pojistky od bytu, odšroubovat kryty zásuvek, dotáhnout šroubky nebo poznačit ohořelou zásuvku na výměnu, vrátit kryty, zapnout pojistky.
na větší práce si půjčit souseda nebo vlastní chytré dítě.

k pračce:
kdyby tehdy nějak vážně probíjela, asi bychom se to tu dočetli. respektive podruhé už by to člověk s opíráním o futra nezopakoval.
takže to vypadá na horší izolační stav, kterému mohla pomoct nevhodná prodlužovačka nebo normu porušující stará bílá komunistická rozdvojka (nové po r.2000 nebo cizí dovezené jsou v pořádku).
pračku (buben) pak zkontrolovat právě doutnavkou. dotýkat se jen tím šroubovákem, ničím jiným. šroubovák má dotykovou plošku na prst, je v sérii s doutnavkou a ochranným odporem, takže nevadí ani dotek přímo na fázi do zásuvky.

orientační kontrola zásuvky (levá zdířka) má taky svůj smysl, člověk aspoň vidí jaké světélko má od toho čekat, jestli to bude na denním světle vidět.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny