Řešení:

Ten postup je proto, aby se minimalizovalo riziko, že si někde při odpojování plusu škrtneš klíčem o kostru a uděláš zkrat se všemi důsledky. Pokud odpojíš nejdřív minus, nic podobného nehrozí. Tak nevymejšlej blbiny a dej na zkušenější.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Možná je tohle pravidlo nějak uzpůsobené pro nějaké zvláštní situace, ale myslím, že pokud odpojím j…
Yarda 26.08.2019 09:07
Yarda
Jasne. Ale - vem takovou 120ku, co mela baterku v dire v plechu a povolovala se klicem - tam bych na…
bahno 26.08.2019 09:37
bahno
S tímhle zdůvodněním souhlasím. Asi by to mělo být součástí návodu k odpojení baterky. ... Dneska,… poslední
Yarda 26.08.2019 11:33
Yarda

Možná je tohle pravidlo nějak uzpůsobené pro nějaké zvláštní situace, ale myslím, že pokud odpojím jako první kterýkoliv kabel a dám ho tak, aby ani omylem nemohl škrtat o něco kovového na baterce, tak může škrtat o cokoliv jiného a nic se nestane.
Nebo se mýlím?

Jasne. Ale - vem takovou 120ku, co mela baterku v dire v plechu a povolovala se klicem - tam bych na "neskrtnuti" rozhodne nevsazel. Dneska, kdyz ta baterka ma kolem sebe volny misto a kolikrat je na kabelu rychloupinak povolitelnej rukou bych to taky klidne vzal jak to pod ruku prijde. Je to dobra poucka, ale kdo vi a chape to klidne muze udelat po svym. Elektronice je to stejne jedno.

S tímhle zdůvodněním souhlasím. Asi by to mělo být součástí návodu k odpojení baterky.

... Dneska, kdyz ta baterka ma kolem sebe volny misto a kolikrat je na kabelu rychloupinak povolitelnej rukou bych to taky klidne vzal jak to pod ruku prijde...

Onehdy se se mnou rozloučila baterka v novějším autě. Po poradě se servisem jestli smím jsem tu baterku vymontoval a dal do auta novou.
Ale jednak jsem s autem nedostal žádný vercajk, jednak ani s noormálnm vercajkem co se dřív k autům dával jako příslušenství bych tu baterku nevyměnil. Naštěstí jsem měl vercajk co jsem si ho kdysi pořídil kvůli něčemu jinému. Asi už se nepředpokládá, že se lidi v tomhle budou šťourat sami.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru