Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Autobaterie Compass plus. Máte s ní zkušenosti?

dnes mi nejspíš odešla baterie u auta a zítra jak na sviňu mi končí dovolená a potřebuji se dostat ráno do práce. Jediná možnost co mě napadá je, že bych koupil baterii v uni hobby. Jak se dívu na jejich stránky, tak tam mají jen Compass plus. Já tomu ale moc nerozumím a nerad bych koupil něco, co mi za půl roku odejde. Popř. nedá se na některých benzinkách koupit třeba i Varta? děkuji

Předmět Autor Datum
Na Aku do auta už dávno není, co vymýšlet. Kupte tu, která parametrově patří do vašeho auta, jestli…
Kurt 28.07.2019 11:49
Kurt
je fuck Fuk to vážně není. Starline vydrží tak 2-3, zatímco všechny Varty co jsem měl, vydržely př…
davidrome 28.07.2019 13:04
davidrome
Vidišto, já sice kupuju Vartu Silver, ale poslední dva kousky mi kleknuly téměř přesně po třech lete… poslední
Moas 29.07.2019 06:48
Moas
Já zase doporučuji značku Yuasa. Je to největší výrobce aku do aut a motorek a spol na světě, a je z…
jezekhifi 28.07.2019 14:22
jezekhifi
Dnes je absolútne na špici Exide. Svojim štartovacím výkonom a kvalitou technického prevedenia vysok…
Nuda 28.07.2019 15:29
Nuda
Jo a nebo koupit aku od Yuasa a nemusí tohle vubec řešit, a ještě ušetří.
jezekhifi 28.07.2019 15:48
jezekhifi
Yuasy sú predražené vs. Exide, pritom sa nejedná o extra technologický variant "zázraku". Voda sa od…
Nuda 28.07.2019 19:51
Nuda
děkuji za názory
dejvosek 28.07.2019 17:34
dejvosek

Vidišto, já sice kupuju Vartu Silver, ale poslední dva kousky mi kleknuly téměř přesně po třech letech. A to nejsou nijak přetěžované.
Je pravda, že pokud bych měl komfort výběru, tak vždycky sáhnu po Vartě ze specializovaného shopu - bude i levnější než ten Compass z bau* :), ale v nouzi bych neměl problém použít cokoliv, co mi umožní odjet.

Dnes je absolútne na špici Exide. Svojim štartovacím výkonom a kvalitou technického prevedenia vysoko nad Bosch či Varta. Varta sú vlastne detto črevá v obale Bosch, akurát sa u oboch platí za značku.

Pre spodný podpriemer vozidiel z radov lacných šuntov: Exide Premium 12V 64Ah 640A EA640 k pomeru ceny a výkonu s pravým plusovým kontaktom ak sa dívaš čelom k baterke, tuším sú dostať za cenu do 59€, pričom sa rozmerovo na dĺžku zmestí aj do kastlíkov Š.Favorit-Fabia-Felícia, utiahne silným štartovacím výkonom dlhodobo novšie typy vozidiel.

Len maj na pamäti, ak chceš, aby ti nová baterka vydržala aspoň deväť rokov a viac, je nutné tieto 12V Pb baterky určené pre osobné vozidlá okamžite po kúpe dobiť nízkym pulzným prúdom cca 800mA po dobu 96 hodín, prípadne dlhšie, až nedosiahne ustálené nabíjacie napätie merané na svorkách hodnotu 16,5V. Teda na článok 3,3V. Po odpojení nabíjačky klesne napätie na 13V na svokrách čo činí 2,65V na článok. Táto hodnota by mala vydržať pri dobrej kondícii baterky aspoň dva týždne než klesne pod 13V samovybíjaním.

Tieto nabíjacie cykly so 100% dobitím baterky je nutné opakovať 2x do roka aj ak sa denne jazdí dlhé, či krátke trate, teda vždy na jeseň a po zime pri teplotách baterky a prostredia maximálne do 20°C prípadne nižších, nevadí aj pod bodom mrazu. Ideálne je kúpiť si modernú, mikroprocesorovú, deväť krokovú nabíjačku, vybavenú desulfatizačnými pulzmi striedavého napätia rôznej frekvencie. Videl som ich za cenu do 50€. CTEK nabíjačky sú predražené. https://lnk.sk/uGMR

Baterky napriek skutočnosti, že sú bezúdržbové trpia najviac teplom, nie mrazmi pravda, ak sú dobité na hodnotu 12,5V. Preto každá baterka vydrží maximálne desať rokov, lebo sa stráca časom voda a články zostanú na suchu napriek skutočnosti, že roztok neobsahuje sulfát ako býva pri permanentne vymlátených baterkách, ktorý by sa usádzal na doskách. Bezúdržbové sa nedajú po rokoch doliať destilkou, jedine násilím odvrtať zatavený vrchný plast.

Yuasy sú predražené vs. Exide, pritom sa nejedná o extra technologický variant "zázraku". Voda sa odparuje z každej baterky aj ak sú pretlakové ventily vybavené nano štruktúrou pletiva.

Záleží od predajcu, každú novú baterku je nutné na 100% doma dobiť.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru