Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sazeni do skleniku

Zem je teplá, navyše sa pod krytom Slnkom pôda cez deň prehreje čo stačí na udržanie tepla v noci.

S kľudom tam nasaď prepikírované planty rajčín (kup na trhu hotové v prípade, ak nemáš svoje od ledna dopestované v byte za oknom apod.), nezmrznú ani pri -5°C v prípade zmrzlíkov v květnu.

Koncom mája vrch skleníčka alebo celý skleník odním, aby sa opeľovali kvety a aby na habitus pôsobilo ÚV žiarenie.

Najprv rastliny ale otuž, ideálne odokryť rastliny v dobe zatiahnutej oblohy, aby sa pod mrakom aspoň dva dni aklimatizovali, aby ti listy ÚV žiarenia za celodenného svitu nepopálilo.

Samozrejme je nutné pod sklom rastliny pravidelne a pôdu striekať kuprikolom, ridomil, (modrá skalica s vápnom) proti hubovým chorobám. V lete sa nemusí ošetrovať, až koncom Augusta, ak sa zažne tvoriť ranná rosa, aby ti dozreli plody.

Na dozretie, vyfarbenie a sladkú chuť plodov aplikuj každých 14-dní chlorid vápenatý v 0,5% roztoku (Kalkosan a spol. ak máš prístup k chemickému labáku, je chlorid lacnejší ako kupovať eštébáckou mafiou predražené Wuxal Calcium) To už rozpusti hasené vápno vo vode v kýbli a po usadení, oddelení vápna od hornej čírej vody vodu stihni a v 1% roztoku s vodou aplikuj na plody celoročne.

Používam na plody a list tento postrek v chelátovej forme:
http://www.agrichem.sk/produkty/1.Kvapalne__hnojiva/pg_produkty1_paging=10

Velice kvalitná papanica aj na plody jabloní na uskladnenie, jadroviny, peckoviny, zemiaky, ktorá momentálne nemá chybu na našom trhu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny