Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem riziko odfuknutia strechy a oprava

Caute, nedavno som si vsimol ze ked je silny vietor tak moja strecha plechena v tvare stvorca klasicka kocka dom strasne bucha ze sa ani zaspat neda, tak som sa siel pozret hore na nu a zistil som ze na viacerych miestach je vyduta a taktiez na viacerych miestach posla farba a je aj hrdza pozrite foto. Myslite si ze je velke riziko ze strechu odfukne popripade je uz nutna nova farba strechy popripade ake riesenie opravy navrhujete a kolko asi taka oprava vide? strecha ma 25 rokov Dakujem
PvAo90T
0INVmjz
1RnUYOd
FeSzDkh
0hOQNep
Ar3v4BS

Předmět Autor Datum
Víte, proč se to jmenuje střešní krytina? Protože to kryje střechu. Střecha není jen plech, co jste… nový
Kurt 19.03.2019 16:49
Kurt
Na tvojom mieste by som neriešil opravu plochej strechy a nezisťoval "zázraky", hnilobu apod. pod pl… nový
Nuda 19.03.2019 17:53
Nuda
Paráda. Takhle to za pár let shnije všechno a spadne na hlavu. nový
Rce 19.03.2019 19:14
Rce
Boľševický mudrc sa nám ozval. Nové hranoly uložené v suchu, logicky nie tesne položené plochou kan… nový
Nuda 20.03.2019 15:08
Nuda
1. Penetrace a nátěr proti houbě a hmyzu jsou dvě naprosto rozdílné věci. 2. Dřevomorka je hrozně na… nový
Rce 20.03.2019 23:06
Rce
Bol u nas klampiar a povedal ze najlepsie je menit uz vsetko aj tramy, mame tam skvaru na nej tramy… poslední
Peter2344 31.03.2019 04:38
Peter2344
Vietor by som nepodcenoval..kamos mi ukazal co im spravil vietor pred tyzdnom na cinziaku...podfukol… nový
fleg 19.03.2019 19:26
fleg
Pokud je pod plechem dobrá dřevěná konstrukce, tak kup několik antikorových vrutů s podložkou určený… nový
nerady 19.03.2019 19:51
nerady
OT: Když jsem jednou viděl ve zprávách, že vítr odfouknul plechovou střechu na zaparkovaná auta a ja… nový
Yarda 20.03.2019 11:21
Yarda
To se divím, že by je peníze nezajímali? nový
nerady 20.03.2019 20:15
nerady

Víte, proč se to jmenuje střešní krytina? Protože to kryje střechu. Střecha není jen plech, co jste vyfotil, ale tvoří ji celá konstrukce, o které nic netušíte a my už vůbec ne.
Takže říct vám, co je potřeba opravit a kolik bude stát, může jen někdo, kdo je se stavem vaší střechy seznámen (včetně prohlídky na místě).

Na tvojom mieste by som neriešil opravu plochej strechy a nezisťoval "zázraky", hnilobu apod. pod plechom..

Na tvojom mieste by som na pôvodné plechy položil rošt z drevených hranolov v rozteči 100cm do mierneho spádu ukotvené železami po obvode do atiky aby sa zachoval typ plochej strechy, priestor medzi hranolmi vycpal nobasilom do výšky hranolov, komplet plochu zadoskoval, prichytil na dosky parozábranu na ktorú by som uložil pásy z plastovej strešnej krytiny (hlavne odborne a na husto priheftnutú, aby ju nepodfúklo. Nešetriť na úchytnom materiále).
http://sk.smartroofsa.com/plastic-roofin/upvc-plastic-roofing-sheet/

Nechal by som na dĺžkach hranolov cca 40cm previs na oboch stranách strechy. Hranoly z prečnievajúceho podhľadu z exteriéru by som omietol na rabic alebo na perlinku, alebo previs obložil moreným drevom tatranského profilu prípadne plastom.

Máš to síce drahšie, ale na celý život. Navyše dodatočne zateplíš plochú strechu, aj proti naakumulovanému, sálavému u teplu zo Slnka v lete.

Boľševický mudrc sa nám ozval.

Nové hranoly uložené v suchu, logicky nie tesne položené plochou kantu na pôvodných plechoch ak ich nepenetruješ proti drevomorke (stačí penetrák Alp) sú samonosné lebo držia na nosných trámoch ukotvených na atike, vydržia v suchu a prirodzene odvetranom priestore medzi vzdušnou, kamennou, minerálnou vlnou, večne. (Polystyrén je nepoužiteľné, nepriedyšné svinstvo nielen na strechy, ale aj na opláštenie obvodového muriva).

Spodná hniloba pod pôvodnou krytinou nie je podstatná, nech si pod plechom zakonzerovvaná drevomorka pracuje, alebo načisto obhnije a rosype sa na prach.

Napríklad: https://i.ytimg.com/vi/TnR3EfwdR9Q/maxresdefault.jpg

Osobne robím tieto dodatočné prekrytia plochých striech so zateplením aj jednoduchšie a lacnejšie, ako je zobrazené, záleží podľa financií klienta.

-------------

Beztak bude tento dopytca nútený vykonať riadnu opravu strechy, lebo dodatočné ukotvenie do spodného, odhnitého materiálu mu nevydrží, viklaním plechmi sa beztak úchytné skrutky urvú aj ak spoje a plechy podlepí nejakým super mamutom v pištoliach. Podklad nepoznáme. Zbytočne vyhodené šušne, ktoré nevydržia prvé nápory vetra.

1. Penetrace a nátěr proti houbě a hmyzu jsou dvě naprosto rozdílné věci.
2. Dřevomorka je hrozně nakažlivá, sebemenší mikroskopická skulina a spory se dostanou všude - pochybuji v hermetické utěsnění. Navíc dřevomorka dokáže prorůst i skrz cihlovou zeď a nepůsobí pak na ní ani vyschnutí, dovede si vodu vyrábět sama chemickou syntézou. Dřevomorka nedělá suchou hnilobu, co by se rozpadla na prach.
3. Když tam narveš nahoru (jak jsi psal původně) parozábranu, tak to dole pod ní bude nacucané ještě víc - původní konstrukce, která spadne nebožákům na hlavu.

Bol u nas klampiar a povedal ze najlepsie je menit uz vsetko aj tramy, mame tam skvaru na nej tramy a dosky, povedal cenu 8-10k€ aj so zateplenim, inak strecha je pevna pkrem 1/3 bocnej strany kde su uvolnene hrebiky a strecha je povolena

Vietor by som nepodcenoval..kamos mi ukazal co im spravil vietor pred tyzdnom na cinziaku...podfukol ten asfalt, co sa dava na streche a roztrhal ho na kusy...niektore boli velke cca 4*4m a bolo len stastie, ze zostali na streche a nespadli dole niekomu na hlavu.
Ta strecha vyzerala ako po utoku minometom.

Pokud je pod plechem dobrá dřevěná konstrukce, tak kup několik antikorových vrutů s podložkou určených na montáž střešních plechových krytin a přitáhni to na místech kde hrozí utržení plechů od konstrukce. Vypadá to, že na střeše máš pozinkový plech natřený barvou. Můžeš rezavá místa vyčistit od rezu a znovu natřít. Pokud to tak uděláš a střecha má dostatečný sklon tak, že nikde nejsou po dešti loužičky, může ti to vydržet dalších dvacet let.

OT:
Když jsem jednou viděl ve zprávách, že vítr odfouknul plechovou střechu na zaparkovaná auta a jakou to způsobilo škodu, byl jsem se zeptat v pojišťovně, jestli se nemohu pojistit proti škodě co by způsobila odfouknutá střecha z mé kůlny- Prý to nejde, je to škoda způsobená živelní událostí a já za ni neodpovídám.

Máte někdo jinou zkušenost?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru